« Back

2017. október 21. – november 19. ǀ Miniképek – Képpárok

2017. október 21. – november 19. ǀ Miniképek – Képpárok ǀ kiállítás a Vigadó Galériában

A Magyar Festészet Napja történetének szerves része a tárlat, melyre évről évre mintegy száz festő kap meghívást, akiknek egy 20×20 cm méretű (vászon) képet kell készítenie. A Pesti Vigadóban megnyíló kiállítást többek között a MANK Nonprofit Kft. szervezi.
A koncepció kezdettől fogva az, hogy a kiállítás széles kitekintésben mutasson be festői törekvéseket, magas művészi minőséggel. A szemléletbeli és technikai sokféleség látványos eseménnyé teszi a kiállítást, melynek indulása óta Zöld Anikó festőművész a kurátora.
Eddig több kiállítóhelyen volt látható a kiállítás, s ebben az évben két helyszínen rendezhető meg, a Vigadó Galériában és a Vizivárosi Galériában. Az így biztosított terek lehetőséget adnak arra, hogy az eddigi koncepción kis módosítás történjék. Ezúttal minden résztvevő két képet állít ki, s a kiállítások Képpárok címet kapták. A két kép festése összetettebb alkotói feladat, a két képnek lehetnek összefüggései vagy éppen ellentétei. A két kép mélyebben fejezhet ki egy-egy festői programot.
Szervező: Magyar Festészet Napja Alapítvány, MANK
Támogatók: Magyar Művészeti Akadémia, Belváros-Lipótváros V. kerületi Önkormányzat
 
Időpont: 2017. október 21. – november 19.
Helyszín: Vigadó Galéria – Alsó szint (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)