« Back

2019. május 8. | 19:30 – Vannak vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje a Vigadóban

2019. május 8. | 19:30 – Vannak vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje a Vigadóban

Az 50. jubileumi évét ünneplő Kaláka együttes koncertsorozatán Kányádi Sándor költő, az MMA néhai tagja verseit hallhatja a közönség. A koncert a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.


A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi-dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat. A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

A Kaláka tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs
Az est szerkesztő-rendezője: Kőváry Katalin
 
Helyszín: Pesti Vigadó, Díszterem (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)
További információk és a jegyvásárlás feltételei a Vigadó linkjén itt érhetőek el.


Kincskereső – 2019. április 23.
A Kaláka pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolt kolozsvári színművésszel közösen Kányádi Sándor-estet tartanak május 8-án Budapesten, a Pesti Vigadóban, majd 15-én a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Stábunk részt vett az első közös próbán: