„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
26 September 2023

Idén is megrendezik a Magyar Hegedű Ünnepét

A hagyományok szerint június 17. és 18. között ismét megrendezik a Pesti Vigadóban a bő másfél évtizedes múlttal rendelkező eseménysorozatot, a Magyar Hegedű Ünnepét.  A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozatának kétnapos rendezvénye gazdag összművészeti programmal várja a látogatókat, amelynek középpontjában a mai vonós hangszerkészítő műhelyek (többek közt Baki Róbert, Héjja János, Holló Bence és Iványi Péter) új alkotásainak bemutatása áll. Az ifjú hegedűs tehetségek mellett a régmúlt nagy mestereit is megidézik a szervezők és ősbemutatókkal lepik meg a közönséget.

16 June 2023

Múzeumok Éjszakája a Műcsarnokban és a Walter Rózsi-villában

Az ország legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, 2023. június 24-én, szombaton lesz, immár huszonnegyedik alkalommal. A Magyar Művészeti Akadémia intézményei, a Műcsarnok és a Walter Rózsi-villa ebben az évben is csatlakozik a nagysikerű Múzeumok Éjszakája rendezvényhez.

14 June 2023

„Muzsikál az erdő" – Mátrai Művészeti Napok

Akadémikus művészek részvételével zajlik az eseménysorozat
 
A Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, amelyen a szervezők beszámoltak a huszadik alkalommal megrendezendő „Muzsikál az erdő" – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatról. A július 1-től 9-ig kilenc helyszínen megvalósuló összművészeti programokon a köztestület több akadémikusa is közreműködik – jelentette be Richly Gábor, az MMA főtitkára.

14 June 2023

Átadták az MMA köztestületi díjait és az akadémikusi okleveleket

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) nevében Vashegyi György elnök átadta a köztestületi díjakat, illetve az új levelező és rendes tagoknak – köztük első alkalommal a Nemzet Művésze címet viselő alkotóknak - az oklevelüket ünnepélyes keretek között a Pesti Vigadóban, az MMA székházában. Az oklevelek átvételére azt követően került sor, hogy az MMA közgyűlése 2023. május 24-én a köztestületi díjak adományozásáról és az új tagok felvételéről is döntött.

13 June 2023
First Last
// ]]>