„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
26 September 2023

Szóban elmondhatatlan tartalom

Látogatás Farkas Ádám szobrászművész szentendrei műtermében 

A szentendrei belváros és a Bükkös-patak közelében fekvő idilli környezetben él és alkot immár több mint hetven esztendeje a mai magyar szobrászat egyik meghatározó mestere, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas Farkas Ádám. Itt látogatta meg a Magyar Demokrata munkatársa a képzőművészeti egyetem volt rektorát, professor emeritusát, az MMA elnökségi tagját, akivel a figurális és az absztrakt művészetről, a kifejezés erejéről és a tudásmegosztás kényszeréről beszélgetett.

03 August 2023

A népi hagyományokhoz csak tisztelettel és kíváncsian szabad közelednünk

Interjú Harangozó Imrével népművészetről és magaskultúráról

Harangozó Imre, Erdélyi Zsuzsanna-díjas néprajzkutató, az Ipolyi Arnold Népfőiskola alapítója, az MMA levelező tagja Varga Klárával beszélgetett mesteréről, Lükő Gáborról, de szó esett József Attila költőről is, aki egy írásában a magyar népművészet megismerésére buzdított.

02 August 2023

Egy színházi nyár állomásai

Villáminterjú Pregitzer Fruzsina színművésszel

Nyíregyháza – Jászó – Nagyszalonta – Székelyföld: az eddigi állomásai egy akadémikusi nyárnak, amelynek programjairól, helyszíneiről Pregitzer Fruzsinát, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját kérdeztük.

31 July 2023

Utolérheti-e a technológia a teremtés csodáját?

Kulturális trendek a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen
 
Atomizálódó társadalmunkban a világhálóra költöztetett emberi kapcsolatok csak felszínes kulturális benyomásokat, pillanatokra töredező élményeket nyújthatnak. Hogyan reagáljon a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a közvéleményt formáló tömegkultúrára és divatokra? A legújabb kulturális trendekről beszélgetett L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója Richly Gáborral, az MMA főtitkárával és Hoppál Péter miniszteri biztossal július 19-én Tusványoson, a nyári szabadegyetemen.

31 July 2023
First Last
// ]]>