Harmadszor adják át a Kovács László–Zsigmond Vilmos operatőrdíjakat

A Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel közösen idén harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt. Február 7-én, pénteken este 18 órakor a Pesti Vigadó dísztermében tartják a díjátadó eseményt, amelynek fő támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Művészeti Akadémia. Az életműdíjat idén Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András, a Bojkovszky Béláról elnevezett díjat kiemelkedő életművéért Hajdú Miklós fővilágosító kapja. Ez évben először Kameraman díjat is kiadnak, ezt Bille Lászlónak ítélték, a szintén most debütáló Fénymegadó díjat pedig Kovács László veheti majd át. A Zsigmond Vilmos által 2005 óta támogatott diák kategória mellett négy kategóriában – játék-, tévé-, dokumentum- és kisjátékfilm – osztanak ki elismeréseket. Február 6-án az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO tizenegy tagú vezetőségének részvételével nemzetközi szakmai program is kapcsolódik a rendezvényhez.
15 January 2020

"A Székelyföldet a Jóisten is filmezésre teremtette"

András Ferenc filmrendező Sütő András Hargitai vadászkalandok című regénye alapján készít filmet. A több mint negyven székelyföldi gyerekszereplő mellett hivatásos erdélyi színészek is szerepelnek benne. A forgatás októberben kezdődött a Hargita megyei Énlakán.

19 November 2013

XVII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat

A Faludi Ferenc Akadémia immár 17. alkalommal hirdeti meg nemzetközi amatőrfilmszemléjét és fotópályázatát. A Faludi filmszemlék sajátossága, hogy a zsűri az alkotásokat a közönséggel együtt tekinti meg, és a vetítéseket követően nyilvánosságra is hozza kritikai észrevételeit.

15 November 2013

A lelkierő tanúságtételei

A Dunatáj Alapítvány az Uránia moziban 2013. november 11-én, 19 órakor mutatta be Zsigmond Dezső Háromkirályok dokumentumfilm-trilógiájának két részét.

13 November 2013

Pásztoremberek – Kunkovács Lászlóval az Urániában

2013. november 11-én, hétfőn este az Uránia Filmszínházban került sor Kunkovács László néprajzos, fotóművész új, reprezentatív albumának a bemutatójára.

12 November 2013

MMA-különdíj a XIII. Lakitelki Filmszemlén

Közel négymillió forint értékben osztottak ki díjakat a XIII. Lakiteleki Filmszemlén. A kisközösségi televízióknak és filmműhelyeknek meghirdetett verseny idei témaköre a Kárpát-medence volt.

11 November 2013
First Last