Fehérlófia (Fotó/Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum)

Megújult a Fehérlófia

Elkészült Jankovics Marcell kultfilmjének, a minden idők legjobb ötven animációs filmje közé választott Fehérlófiának a felújított változata, melyet július végén már be is mutattak a montreáli Fantasia filmfesztiválon. A magyarországi premiert szeptember elején a Budapesti Klasszikus Film Maratonon tartják szeptember első hetében. Jankovics második egészestés filmje 1981-ben készült, az alkotás akkor elsősorban nemzetközi elismerést hozott. A rendező saját mesét, történetet keresett; olyat, amely az örök körforgáson, a ciklikusságon alapszik, mindezt különleges színvilágra építő dramaturgiával valósította meg.
08 August 2019

Magyarország lesz a díszvendég a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

Magyarország lesz a díszvendég a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. Az augusztus 21. és 25. között zajló szemle versenyprogramjában 20 ország 59 alkotása szerepel, köztük három magyar film. A versenyen kívüli programban akadémikusaink műveit is bemutatják.

19 June 2014

Mintha nem otthon lennénk

Gulyás János Mintha nem otthon lennénk című kétrészes filmje a tragikus és emlékezetes iszapkatasztrófa utáni családtörténetekkel szembesíti a nézőket. A filmet 2014. június 14-én és 15-én tűzi műsorára a Duna World csatorna.

12 June 2014

Megnyílt a Velencei Biennále magyar pavilonja

Megnyílt a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonja 2014. június 5-én, mely a közös építés lélekemelő erejére hívja fel a figyelmet. A demonstratív építést kísérő kiállítás része Kunkovács László néprajzkutató, fotóművész Ősépítmények című fotókiállítása.

06 June 2014

Acél-Mű

Benkő Imre kiállítása


Június 6-án nyílik és július 10-ig látogatható Benkő Imre ACÉL-MŰ. Ózd 1987–2012 című fotókiállítása az Ózd Városi Művelődési Központban.

04 June 2014

5 hely, amire joggal lehetünk büszkék…

A Magyar Építőművészek Szövetsége a Miniszterelnökséggel közösen Megújult műemlékek friss szemmel címmel építészeti fotópályázatot hirdetett. A pályázat díjátadóját 2014. június 2-án tartották, amikor csaknem ötven hivatásos és amatőr fotós kapott elismerést. 

03 June 2014
First Last