Dárday István filmrendező 80 éves

Dárday István Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja március 25-én, tehát ma nyolcvanéves. Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata – alkotótársával, a szintén idén ünneplő Szalai Györgyivel együtt – filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel köszöntötte volna a Pesti Vigadóban. A Dárday–Szalai alkotópáros hosszú évtizedeken át forgatott játék- és dokumentumfilmjeit a magyarországi társadalmi valóság iránti kivételes problémaérzékenység jellemzi. Dárday István "Hugó"-val a Balázs Béla Stúdióról, a dokumentum-játékfilmek lényegéről és filmjeik civil szereplőiről beszélgettünk. Lesti Árpád interjúja.
25 March 2020

Zsigmond Vilmos 85

Barátai, tisztelői köszöntötték Zsigmond Vilmost, az Oscar-díjas operatőr nyolcvanötödik születésnapjának tiszteletére rendezett fogadáson a Ludwig Múzeum Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállításán.

20 June 2015

Kiosztották a II. Savaria Filmszemle díjait

Kiosztották a II. Savaria Filmszemle díjait Szombathelyen. A dokumentumfilm, kisjátékfilm és némafilm kategóriában összesen hatvanhat alkotás közül választotta ki a legjobbakat a neves filmrendezőkből álló zsűri. A II. Savaria Filmszemlét a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. 

19 June 2015

Hamarosan: KAFF!

A magyar animáció ünnepe Kecskeméten

A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) június 24. és 28. között megtekinthető lesz a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című tárlat – jelentette be a programsorozatról tartott sajtótájékoztatón Mikulás Ferenc, a fesztivál igazgatója. Az animációs alkotók előtt tisztelgő 30 éves mustra egyik kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

10 June 2015

Az ember nem több, de nem is kevesebb az őt körülvevő természetnél

Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező fotográfiáiból nyílt kiállítás Az idő egésze címmel a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában szombaton.

08 June 2015

Káli-medencei Akadémiai Napok

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata, valamint Irodalmi Tagozata május 15–17. között rendezte meg a 2015. évi Káli-medencei Akadémiai Napokat. Az akadémiai napok célja a Magyar Művészeti Akadémia kötetlen, kulturális programokon keresztül történő bemutatása és megismertetése a Balaton-felvidéken élőkkel.

20 May 2015
First Last