B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

Megnyílt A Nagy Háború című kiállítás

A Nagy Háború 1914 – 2014 címmel emlékező kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti, Iparművészeti és Tervezőművészeti, valamint Képzőművészeti Tagozata által rendezett tárlat kortárs alkotóművészek szemével ábrázolja az első világháború tragikumát.

04 December 2014

Gaál István, Sára Sándor könyvbemutató az Urániában

A Gaál István és Sára Sándor filmrendezők 80. születésnapja alkalmából, a Magyar Művészeti Akadémia gondozásában megjelent Sodrásban, valamint Pro Patria című köteteket 2014. november 26-án mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában.

28 November 2014

Szőts felújított klasszikusa már DVD-n is

Szőts István (1912–1988) klasszikus filmremekének, az Emberek a havason restaurált változatát tűzte műsorára 2014. november 21-én az Uránia Nemzeti Filmszínház. A havasi favágók életét bemutató, balladai szépségű film Nyírő József novellái alapján készült. Az MMA támogatásával felújított, 1941-ben készült film ezentúl DVD-n is megvásárolható.

26 November 2014

Argentínában szerepel Gyarmathy Lívia filmje

Meghívást kapott Gyarmathy Lívia A tér című dokumentumfilmje a dél-amerikai Mar del Plata nemzetközi filmfesztiválra, amelyet november 22. és 30. között rendeznek meg Argentínában.

24 November 2014

Nagydíjat nyert A kultúra napszámosa című film Lakiteleken

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület XIV. alkalommal hirdette meg a Közösségi Filmszemléjét, idén Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró tiszteletére. A zsűri nagydíját és a Duna TV különdíját Zajti Gábor A kultúra napszámosa című dokumentumfilmje kapta, amelyben pályatársak, barátok és egykori munkatársak emlékeznek vissza Kováts Flóriánra a Magyar Művészeti Akadémia örökös tiszteleti főtitkárára. 

24 November 2014
First Last