B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

A vörös föld című DVD bemutatója

A digitális felújítást követően már kapható a boltokban a MaNDA 68. DVD lemeze, Vitézy László korszakos Vörös föld című dokumentum-játékfilmje, amelynek forgatókönyvírója Dárday István, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának vezetője, operatőre Pap Ferenc volt. A kiadványt január 19-én 16 órakor mutatják be az Írók Boltjában.

15 January 2015

Európai Szín-Fóniák

Móser Zoltán fotóművész Európai Szín-Fóniák című tárlata január 8-ig tekinthető meg Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban működő Forrás Galériában.  

05 January 2015

Jelenczki István kapta a Szkíta Aranyszarvas díjat

Jelenczki István filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja vehette át idén a Szkíta Aranyszarvas filmművészeti díjat december 16-án, Budapesten.

17 December 2014

Móser Zoltán kiállítása Székesfehérváron

Móser Zoltán Balogh Rudolf-díjas fotóművésznek, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának EURÓPAI SZÍN-FÓNIÁK című kiállítása nyílik 2014. december 17-én, szerdán, 16.30-kor a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A kiállítást megnyitja Szakolczay Lajos irodalomtörténész, irodalom- és művészetkritikus, közreműködik Lits Zsuzsanna, a Hermann László Zeneiskola fuvolatanára.

16 December 2014

Humántapéták

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata által hirdetett Humántapéták című kiállítás díjátadó ünnepségét december 15-én 18 órakor rendezték meg a Pesti Vigadóban. A pályaművekből rendezett tárlat 2015. január 27-ig látogatható. A megnyitón köszöntőt mondott M. Novák András az MMA rendes tagja, a kiállítást megnyitotta Haris László, az MMA rendes tagja.

12 December 2014
First Last