Dárday István filmrendező 80 éves

Dárday István Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja március 25-én, tehát ma nyolcvanéves. Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata – alkotótársával, a szintén idén ünneplő Szalai Györgyivel együtt – filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel köszöntötte volna a Pesti Vigadóban. A Dárday–Szalai alkotópáros hosszú évtizedeken át forgatott játék- és dokumentumfilmjeit a magyarországi társadalmi valóság iránti kivételes problémaérzékenység jellemzi. Dárday István "Hugó"-val a Balázs Béla Stúdióról, a dokumentum-játékfilmek lényegéről és filmjeik civil szereplőiről beszélgettünk. Lesti Árpád interjúja.
25 March 2020

Vadászmese

Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata bemutató vetítést rendez a Pesti Vigadó Sinkovits Imréről elnevezett termében 2015. október 1-jén 18.00 órakor András Ferenc legújabb filmjéből, a Vadászmeséből.

10 September 2015

Kiosztották a II. Kulturális Filmek Fesztiválja díjait

Átadták a II. Kulturális Filmek Fesztiváljának fődíját a rendezvénynek otthont adó Szatmárcsekén, augusztus 29-én. A mustrára az idén huszonnégy hazai és a Kárpát-medence több magyarlakta vidékének értékeiről készült alkotás jutott be. A fesztiválon a Magyar Művészeti Akadémia kétszázötvenezer forintos különdíjat adott át. 

02 September 2015

Az MMA portrésorozata a Duna World csatornán

A Duna World csatorna 2015. július 10-től, minden pénteken változó időpontban, 16.30 és 17.30 óra közti kezdéssel tűzi műsorra a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusairól készített portrésorozatot.

02 July 2015

Kiosztották a 12. KAFF díjait

Június 24. és 28. között 12. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, a magyar animációs filmek seregszemléjét. Ezzel párhuzamosan zajlott a 9. Európai Animációs Játékfilmfesztivál. A fesztiválon a versenyfilmekkel és a versenyen kívüli filmekkel együtt összesen 30 ország filmjét vetítették. Idén először külföldön élő magyarok is nevezhettek a versenyprogramba.

28 June 2015

Hol vannak a katonák? – Válogatás Sára Sándor alkotásaiból a közmédián

„Hol vannak a katonák" címmel indult válogatás Sára Sándor filmjeiből a kommunista diktatúra áldozatainak emlékéve alkalmából. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr alkotásai június 20-tól július 10-ig tekinthetők meg a Duna World csatornán.

22 June 2015
First Last