B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

Fényképezte Zsigmond Vilmos

A világhírű Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos első önálló kiállítása nyitotta az idei Budapesti Tavaszi Fesztivált április 10-én a Ludwig Múzeumban.

10 April 2015

Olasz Ferenc: Passió

Olasz Ferenc Passió című kötete a magyar kulturális és vallási hagyomány hangsúlyos részének, a Krisztus megkínzatását és kereszthalálát felölelő időszaknak keresztény hagyományainkba épült képzőművészeti megjelenési formáját, a kálvá­riákat, azoknak megmentésre érdemes, ugyanakkor pusztulásukban is megkapó szépségű Kárpát-medencei megjelenését mutatja be.

31 March 2015

Jankovics Marcell-kiállítás nyílt Pécsen

Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező el nem készült Biblia-filmsorozatának tervezett látványvilágába enged bepillantást az a kiállítás, amely március 19-én, csütörtökön nyílt Pécsen.

24 March 2015

„Közös repülés"

Zsuráfszky Zoltán koreográfus a Körhintáról

Fábri Zoltán világhírű filmjét, a Körhinta cselekményét vitte színre a Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila rendezésében. A darab koreográfusával és társrendezőjével, Zsuráfszky Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetőjével a február 20-i bemutató után beszélgettünk a produkcióról.  

24 February 2015

Reisenbüchler 80: megemlékezés az animációtörténeti kiállításon

Reisenbüchler Sándor (1935–2004), a magyar animáció egyik legfontosabb rendezőegyénisége február 16-án lett volna 80 éves. Rá emlékezve egykori kollégái, alkotótársai tartottak megemlékezést a Magyar animáció 100 című kiállításon a Vigadóban.

20 February 2015
First Last