B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

Káli-medencei Akadémiai Napok

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata, valamint Irodalmi Tagozata május 15–17. között rendezte meg a 2015. évi Káli-medencei Akadémiai Napokat. Az akadémiai napok célja a Magyar Művészeti Akadémia kötetlen, kulturális programokon keresztül történő bemutatása és megismertetése a Balaton-felvidéken élőkkel.

20 May 2015

Először rendezték meg a Médiatanács filmesdíj-gáláját

Öt kategóriában összesen 15 film alkotóit díjazták az Uránia filmszínházban megtartott ünnepi gálán, közöttük Gyulai Líviuszt és Zsigmond Dezsőt, az MMA tagjait.

19 May 2015

Zsigmond Dezső A rákok királya című alkotása nyerte el a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Mediawave fesztiválon

A 25. Mediawave fesztiválon Zsigmond Dezső filmrendező két alkotással indult. A legjobb magyar dokumentumfilmnek járó díjat A rákok királya című filmje nyerte el a nemzetközi zsűritől. 

15 May 2015

Pécsen is látható a Magyar Animáció 100 kiállítás

Magyar Animáció 100 címmel nyílik kiállítás május 15-én Pécsen a Hattyúházban, a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében. A korábban a Vigadóban megrendezett tárlat több vidéki helyszínre is eljut a közeljövőben.

12 May 2015

Az idő látképei Kisinyovban

Neves magyar animációs művészek munkáiból nyílt kiállítás április 16-án a moldáv fővárosban. Az idő látképei című tárlat Jankovics Marcell, Orosz István és Gyulai Líviusz alkotásaiból válogat. A filmvetítéssel egybekötött kiállításmegnyitón az alkotókat Gyulai Líviusz, a Nemzet Művésze képviselte.

13 April 2015
First Last