B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

Hol vannak a katonák? – Válogatás Sára Sándor alkotásaiból a közmédián

„Hol vannak a katonák" címmel indult válogatás Sára Sándor filmjeiből a kommunista diktatúra áldozatainak emlékéve alkalmából. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr alkotásai június 20-tól július 10-ig tekinthetők meg a Duna World csatornán.

22 June 2015

Zsigmond Vilmos 85

Barátai, tisztelői köszöntötték Zsigmond Vilmost, az Oscar-díjas operatőr nyolcvanötödik születésnapjának tiszteletére rendezett fogadáson a Ludwig Múzeum Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállításán.

20 June 2015

Kiosztották a II. Savaria Filmszemle díjait

Kiosztották a II. Savaria Filmszemle díjait Szombathelyen. A dokumentumfilm, kisjátékfilm és némafilm kategóriában összesen hatvanhat alkotás közül választotta ki a legjobbakat a neves filmrendezőkből álló zsűri. A II. Savaria Filmszemlét a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. 

19 June 2015

Hamarosan: KAFF!

A magyar animáció ünnepe Kecskeméten

A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) június 24. és 28. között megtekinthető lesz a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című tárlat – jelentette be a programsorozatról tartott sajtótájékoztatón Mikulás Ferenc, a fesztivál igazgatója. Az animációs alkotók előtt tisztelgő 30 éves mustra egyik kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

10 June 2015

Az ember nem több, de nem is kevesebb az őt körülvevő természetnél

Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező fotográfiáiból nyílt kiállítás Az idő egésze címmel a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában szombaton.

08 June 2015
First Last