B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

A Gyönyörök kertje a Dzsámiba költözött

Az Esztergomban élő fotográfus, az idén 70 éves Balla András alkotásaiból nyílt kiállítás 2015. szeptember 20-án az esztergomi Dzsámi Múzeumban. Balla András 2015-re egy nagyszabású kiállítás-sorozatot tervezett Vesperascit címmel. Ennek a sorozatnak az ötödik állomása e fotókiállítás, melynek témája a KERT.

29 September 2015

Magyar animáció a Milánói Expón

Magyar animáció 100 címmel 2015. szeptember 26-án indult a Milánói Expón az a több héten át tartó programsorozat, amely megnyitásának első napján is már sok ezer látogatót vonzott a magyar pavilonba.

28 September 2015

Nemzetközi dokumentumfilmek az Urániában

A Budapest International Documentary Festival idén szeptember 23. és 27. között várja a közönséget az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A versenyprogram keretében négy különböző szekcióban vetítenek nemzetközi díjnyertes alkotásokat és magyar sikerfilmeket. A BIDF életműdíját Gyarmathy Lívia filmrendező kapja.

18 September 2015

Már javában tart a CineFest

Múlt pénteken startolt a világ filmművészetéből friss válogatást kínáló 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen idén több mint 10 országból összesen 19 nagyjátékfilm versenyez. A szeptember 11–20. között megrendezett filmes seregszemle egyik támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

16 September 2015

Vadászmese

Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata bemutató vetítést rendez a Pesti Vigadó Sinkovits Imréről elnevezett termében 2015. október 1-jén 18.00 órakor András Ferenc legújabb filmjéből, a Vadászmeséből.

10 September 2015
First Last