Az animáció ünnepe Kecskeméten

Június 19-én veszi kezdetét a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Öt napon keresztül több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket. A kétévente megrendezendő KAFF a legmagyarabb fesztiválként tekint önmagára, hiszen a világban elszórtan élő, kiváló magyar animátorok itt mutathatják be legújabb filmjüket. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az Utolsó vacsorával. A fesztivál kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia is.
17 June 2019

Káli-medencei Akadémiai Napok

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata, valamint Irodalmi Tagozata május 15–17. között rendezte meg a 2015. évi Káli-medencei Akadémiai Napokat. Az akadémiai napok célja a Magyar Művészeti Akadémia kötetlen, kulturális programokon keresztül történő bemutatása és megismertetése a Balaton-felvidéken élőkkel.

20 May 2015

Először rendezték meg a Médiatanács filmesdíj-gáláját

Öt kategóriában összesen 15 film alkotóit díjazták az Uránia filmszínházban megtartott ünnepi gálán, közöttük Gyulai Líviuszt és Zsigmond Dezsőt, az MMA tagjait.

19 May 2015

Zsigmond Dezső A rákok királya című alkotása nyerte el a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Mediawave fesztiválon

A 25. Mediawave fesztiválon Zsigmond Dezső filmrendező két alkotással indult. A legjobb magyar dokumentumfilmnek járó díjat A rákok királya című filmje nyerte el a nemzetközi zsűritől. 

15 May 2015

Pécsen is látható a Magyar Animáció 100 kiállítás

Magyar Animáció 100 címmel nyílik kiállítás május 15-én Pécsen a Hattyúházban, a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében. A korábban a Vigadóban megrendezett tárlat több vidéki helyszínre is eljut a közeljövőben.

12 May 2015

Az idő látképei Kisinyovban

Neves magyar animációs művészek munkáiból nyílt kiállítás április 16-án a moldáv fővárosban. Az idő látképei című tárlat Jankovics Marcell, Orosz István és Gyulai Líviusz alkotásaiból válogat. A filmvetítéssel egybekötött kiállításmegnyitón az alkotókat Gyulai Líviusz, a Nemzet Művésze képviselte.

13 April 2015
First Last