Az animáció ünnepe Kecskeméten

Június 19-én veszi kezdetét a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Öt napon keresztül több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket. A kétévente megrendezendő KAFF a legmagyarabb fesztiválként tekint önmagára, hiszen a világban elszórtan élő, kiváló magyar animátorok itt mutathatják be legújabb filmjüket. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az Utolsó vacsorával. A fesztivál kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia is.
17 June 2019

Hol vannak a katonák? – Válogatás Sára Sándor alkotásaiból a közmédián

„Hol vannak a katonák" címmel indult válogatás Sára Sándor filmjeiből a kommunista diktatúra áldozatainak emlékéve alkalmából. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr alkotásai június 20-tól július 10-ig tekinthetők meg a Duna World csatornán.

22 June 2015

Zsigmond Vilmos 85

Barátai, tisztelői köszöntötték Zsigmond Vilmost, az Oscar-díjas operatőr nyolcvanötödik születésnapjának tiszteletére rendezett fogadáson a Ludwig Múzeum Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállításán.

20 June 2015

Kiosztották a II. Savaria Filmszemle díjait

Kiosztották a II. Savaria Filmszemle díjait Szombathelyen. A dokumentumfilm, kisjátékfilm és némafilm kategóriában összesen hatvanhat alkotás közül választotta ki a legjobbakat a neves filmrendezőkből álló zsűri. A II. Savaria Filmszemlét a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. 

19 June 2015

Hamarosan: KAFF!

A magyar animáció ünnepe Kecskeméten

A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) június 24. és 28. között megtekinthető lesz a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című tárlat – jelentette be a programsorozatról tartott sajtótájékoztatón Mikulás Ferenc, a fesztivál igazgatója. Az animációs alkotók előtt tisztelgő 30 éves mustra egyik kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

10 June 2015

Az ember nem több, de nem is kevesebb az őt körülvevő természetnél

Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező fotográfiáiból nyílt kiállítás Az idő egésze címmel a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában szombaton.

08 June 2015
First Last