B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

PANNONIA ANNO – Fejezetek egy Filmstúdió történetéből

Két részben a Duna World műsorán
 
A Pannónia Filmstúdió a filmgyártás államosítása után, az 1950-es években született meg, és a hetvenes-nyolcvanas évekre a világ egyik legjelentősebb animációs műhelyévé nőtte ki magát. A stúdió történetét bemutató film két része október 24-én 17.20 órakor, illetve október 25-én 16.25 órakor látható a Duna World-ön.

22 October 2015

Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál

Október 15-től 18-ig a Magyar Művészeti Akadémia által is támogatott Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválon a filmvetítések mellett könyvbemutató, kerekasztal-beszélgetés és koncert is várja az érdeklődőket a szolnoki Tisza Moziban.

15 October 2015

Zsigmond Dezső filmje Argentínában

Az Argentínában október 30-án kezdődő 30. Mar del Plata-i Nemzetközi Filmfesztiválra meghívták Zsigmond Dezső Kolompok nyelvén – Gyékénykoporsó című dokumentumfilmjét, amelyet nagy valószínűséggel a rendező jelenlétében vetítenek.

15 October 2015

Göcsej Filmszemle

Tizenegyedik alkalommal tartották meg október 10-én Zalaegerszegen a Göcsej Filmszemlét. Összesen 44 művel pályáztak, első alkalommal adták át a Szalay Annamária-díjat. A szemlét a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta.

12 October 2015

A 61. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjazottjai

A 61. Országos Független Film Fesztivált a Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) október 1–4. között rendezte meg Budapesten, az A38 hajón. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata által felajánlott Legjobb dokumentumfilmmel járó 250.000 Ft-os díjat a Dr. Lala című alkotásáért Halász Glóriának ítélte oda a zsűri.

06 October 2015
First Last