Az animáció ünnepe Kecskeméten

Június 19-én veszi kezdetét a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Öt napon keresztül több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket. A kétévente megrendezendő KAFF a legmagyarabb fesztiválként tekint önmagára, hiszen a világban elszórtan élő, kiváló magyar animátorok itt mutathatják be legújabb filmjüket. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az Utolsó vacsorával. A fesztivál kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia is.
17 June 2019

PANNONIA ANNO – Fejezetek egy Filmstúdió történetéből

Két részben a Duna World műsorán
 
A Pannónia Filmstúdió a filmgyártás államosítása után, az 1950-es években született meg, és a hetvenes-nyolcvanas évekre a világ egyik legjelentősebb animációs műhelyévé nőtte ki magát. A stúdió történetét bemutató film két része október 24-én 17.20 órakor, illetve október 25-én 16.25 órakor látható a Duna World-ön.

22 October 2015

Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál

Október 15-től 18-ig a Magyar Művészeti Akadémia által is támogatott Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválon a filmvetítések mellett könyvbemutató, kerekasztal-beszélgetés és koncert is várja az érdeklődőket a szolnoki Tisza Moziban.

15 October 2015

Zsigmond Dezső filmje Argentínában

Az Argentínában október 30-án kezdődő 30. Mar del Plata-i Nemzetközi Filmfesztiválra meghívták Zsigmond Dezső Kolompok nyelvén – Gyékénykoporsó című dokumentumfilmjét, amelyet nagy valószínűséggel a rendező jelenlétében vetítenek.

15 October 2015

Göcsej Filmszemle

Tizenegyedik alkalommal tartották meg október 10-én Zalaegerszegen a Göcsej Filmszemlét. Összesen 44 művel pályáztak, első alkalommal adták át a Szalay Annamária-díjat. A szemlét a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta.

12 October 2015

A 61. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjazottjai

A 61. Országos Független Film Fesztivált a Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) október 1–4. között rendezte meg Budapesten, az A38 hajón. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata által felajánlott Legjobb dokumentumfilmmel járó 250.000 Ft-os díjat a Dr. Lala című alkotásáért Halász Glóriának ítélte oda a zsűri.

06 October 2015
First Last