B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 October 2019

Steve McCurry fotói a Műcsarnokban – meghosszabítva

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel Steve McCurry, a kortárs fotóművészet ikonikus alakja Legendás fotók című kiállítását az eredetileg meghirdetett április 3-a helyett április 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Művészeti Akadémia intézményében, a Műcsarnokban.


A XX. század legtöbbet publikált felvétele, Sarbat Gula 30 évvel ezelőtti portréja is látható Budapesten: az afgán lány fotójával világhírűvé vált amerikai fotós, Steve McCurry legendás képei 2016. február 25-től nézhetők meg, s már húszezren váltottak belépőt a Műcsarnok Kamaratermébe.

25 February 2016

Zsigmond Vilmos-emléknap

A Magyar Művészeti Akadémia az év elején elhunyt néhai tagja, Zsigmond Vilmos világhírű operatőr emléke előtt tiszteleg. A február 25-ei emléknapon a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban kiállítás lesz látható Zsigmond Vilmos fotográfiai műveiből. Mintegy ötven fotó tekinti át a művész teljes életútját, és láthatók lesznek Zsigmond Vilmos filmes díjai – köztük az Oscar- és BAFTA-díj – is. De. 10 és du. 16 között ingyenes filmvetítések lesznek a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon.

22 February 2016

Pusztaiak, a pásztorok világa

Békéscsabai tárlatlátogatás

A magyar kultúra napján nyílt meg Kunkovács László a pusztai emberek, a pásztorok világát bemutató fotókiállítása Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A Munkácsy Mihály Múzeum és a Magyar Művészeti Akadémia a jövőben szorosabb kapcsolatot kíván kialakítani.

17 February 2016

Fotóművészeti Nemzeti Szalon és Steve McCurry-tárlat a Műcsarnok idei programjában

KÉPEK ÉS PIXELEK – Fotóművészet és azon túl címmel rendezi meg a 120 éves épületét idén ünneplő Műcsarnok a 2016-os Nemzeti Szalont. A Műcsarnokba látogat fényképeivel együtt a kortárs fotóművészet ikonikus alakja, Steve McCurry is; Természetművészet – Kis gesztusok címmel július 22-én kiállítás nyílik 35 magyar és nemzetközi művészcsoport bemutatkozásával.

08 February 2016

Szirmok, virágok, koszorúk

2016. január 19-én 16 órakor az Írók Boltjában tartották Lugossy László Szirmok, virágok, koszorúk című filmjének DVD-bemutatóját. A MaNDA kiemelkedő jelentőségű magyar filmes DVD-sorozatának szerkesztője, Fazekas Eszter filmtörténész a magyar történelem tragikus korszakait feldolgozó filmek egyik örökérvényű alkotásának keletkezéstörténetéről, a film készítésével és utóéletével kapcsolatos élményeiről-emlékeiről beszélgetett a film rendezőjével, Lugossy Lászlóval, főszereplőjével, Cserhalmi Györggyel és operatőrével, Ragályi Elemérrel.

22 January 2016
First Last