Az animáció ünnepe Kecskeméten

Június 19-én veszi kezdetét a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Öt napon keresztül több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket. A kétévente megrendezendő KAFF a legmagyarabb fesztiválként tekint önmagára, hiszen a világban elszórtan élő, kiváló magyar animátorok itt mutathatják be legújabb filmjüket. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az Utolsó vacsorával. A fesztivál kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia is.
17 June 2019

Zsigmond Vilmos-emléknap

A Magyar Művészeti Akadémia az év elején elhunyt néhai tagja, Zsigmond Vilmos világhírű operatőr emléke előtt tiszteleg. A február 25-ei emléknapon a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban kiállítás lesz látható Zsigmond Vilmos fotográfiai műveiből. Mintegy ötven fotó tekinti át a művész teljes életútját, és láthatók lesznek Zsigmond Vilmos filmes díjai – köztük az Oscar- és BAFTA-díj – is. De. 10 és du. 16 között ingyenes filmvetítések lesznek a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon.

22 February 2016

Pusztaiak, a pásztorok világa

Békéscsabai tárlatlátogatás

A magyar kultúra napján nyílt meg Kunkovács László a pusztai emberek, a pásztorok világát bemutató fotókiállítása Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A Munkácsy Mihály Múzeum és a Magyar Művészeti Akadémia a jövőben szorosabb kapcsolatot kíván kialakítani.

17 February 2016

Fotóművészeti Nemzeti Szalon és Steve McCurry-tárlat a Műcsarnok idei programjában

KÉPEK ÉS PIXELEK – Fotóművészet és azon túl címmel rendezi meg a 120 éves épületét idén ünneplő Műcsarnok a 2016-os Nemzeti Szalont. A Műcsarnokba látogat fényképeivel együtt a kortárs fotóművészet ikonikus alakja, Steve McCurry is; Természetművészet – Kis gesztusok címmel július 22-én kiállítás nyílik 35 magyar és nemzetközi művészcsoport bemutatkozásával.

08 February 2016

Szirmok, virágok, koszorúk

2016. január 19-én 16 órakor az Írók Boltjában tartották Lugossy László Szirmok, virágok, koszorúk című filmjének DVD-bemutatóját. A MaNDA kiemelkedő jelentőségű magyar filmes DVD-sorozatának szerkesztője, Fazekas Eszter filmtörténész a magyar történelem tragikus korszakait feldolgozó filmek egyik örökérvényű alkotásának keletkezéstörténetéről, a film készítésével és utóéletével kapcsolatos élményeiről-emlékeiről beszélgetett a film rendezőjével, Lugossy Lászlóval, főszereplőjével, Cserhalmi Györggyel és operatőrével, Ragályi Elemérrel.

22 January 2016

Magyar Média Mecenatúra program

2016-ban 3,15 milliárd forintból gazdálkodhat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra programja. A pénzügyi keretből többek között nyolc ismeretterjesztő film készülhet el, emellett kisjátékfilmekre kétszer annyi pénz jut, mint a tavalyi évben.

05 January 2016
First Last