Az animáció ünnepe Kecskeméten

Június 19-én veszi kezdetét a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Öt napon keresztül több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket. A kétévente megrendezendő KAFF a legmagyarabb fesztiválként tekint önmagára, hiszen a világban elszórtan élő, kiváló magyar animátorok itt mutathatják be legújabb filmjüket. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az Utolsó vacsorával. A fesztivál kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia is.
17 June 2019

Elindultak a Közösségi mozi és médiaműhely programok

A több helyszínen elindult program a Magyar Művészeti Akadémia együttműködésével korábban létrejött Könyvtármozi, illetve a Magyar Teátrumi Társasággal és az MMA szakmai támogatásával közösen létrehozott Pajtaszínház mintaprogram jegyében segíti a vidéki kulturális közösségek bekapcsolódását a művészeti életbe.

19 April 2016

Savaria Filmszemle harmadszor

2016. április 13–15. között harmadszor tartották meg Szombathelyen a város filmes mustráját, melyet a korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Művészeti Akadémia is támogatott. A III. Savaria Filmszemle díjait ünnepélyes gálaműsor keretében adták át április 14-én. A zsűri munkájában részt vett András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, az MMA rendes tagja is.

18 April 2016

Zanussi világa

Krzysztof Zanussi a lengyel és az európai filmművészet világszerte ismert és elismert személyisége. A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jelent meg a Kossuth Kiadónál Pörös Géza szerkesztő, filmkritikus a Krzysztof Zanussi világa címet viselő, Zanussi rendezői, filmművészeti, valamint oktatói tevékenységét elemző monográfiája, melyet 2016. április 22-én mutatnak be a Lengyel Filmtavasz keretében. A Lengyel Intézetben a könyvbemutatóra Budapestre érkező rendező nyitja meg Krzysztof Kieślowski łodzi fotóinak kiállítását.

15 April 2016

Mozi a Vigadóban – Akadémikusportrék

Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata 2015-ben indította el rendszeres filmklubját a Pesti Vigadóban. Márciusig – a "Mozi a Vigadóban" sorozat első blokkjában a magyar filmgyártás kevésbé ismert területeivel ismerkedhettek meg a nézők; Buglya Sándor vezetésével többek között a kísérleti film klasszikus korszakába, a filmoktatás múltjába és jelen helyzetébe, az amatőrfilmes-mozgalomba, a határon túli magyar filmezés sajátosságaiba, a természetfilmezésbe, vagy éppen a filmavantgárd kulisszatitkaiba lehetett betekinteni. A most induló második etapban a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusairól készült művészportrék kerülnek a filmvászonra.

12 April 2016

Áprilistól Közösségi mozi és médiaműhely 19 megyében

Az első magyar mozifilm elkészülésének 115. évfordulója, valamint az első magyar mozgókép megszületésének 120. évfordulója alkalmából áprilistól Közösségi mozi és médiaműhely címmel országszerte 19 településen indít ifjúsági közösségfejlesztő mintaprogramot a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI). A program támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

05 April 2016
First Last