Az animáció ünnepe Kecskeméten

Június 19-én veszi kezdetét a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Öt napon keresztül több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket. A kétévente megrendezendő KAFF a legmagyarabb fesztiválként tekint önmagára, hiszen a világban elszórtan élő, kiváló magyar animátorok itt mutathatják be legújabb filmjüket. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az Utolsó vacsorával. A fesztivál kiemelt támogatója a Magyar Művészeti Akadémia is.
17 June 2019

25 éves a salföldi Pajta Galéria

Török László fotográfus, az MMA rendes tagja, 1991-ben, 25 éve telepedett le feleségével Salföldön, és rögtön megnyitotta a Pajta Galériát. A galéria most nagyszabású kiállítással ünnepli születésnapját, melyen látható lesz a negyed évszázados Pajta Galéria kortárs magyar fotográfiai gyűjteményének nagy része. A Káli Akadémiai Napok keretében még számos más kiegészítő program is várja a településre látogatókat.

02 June 2016

Animációsfilm-fesztivál Kínában

Április 27-e és május 2-a között rendezték meg Hangcsouban Kína legnagyobb nemzetközi rajz- és animációsfilm-fesztiválját, melyen Mikulás Ferenc, az MMA köztestületi tagja, közgyűlési képviselő, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója mutatta be a tavaly 100. születésnapját ünneplő világhírű magyar animációt.

27 May 2016

Vifi – Vidéki filmnapok

Komlóska, 2016. május 202122.

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata, a Zemplén Televízió és Komlóska Község Önkormányzatának filmszemléje a Zemplénben. A rendezvény egyik szervezője Dárday István filmrendező, az MMA rendes tagja.

20 May 2016

A Szerelem visszatér Cannes-ba

Makk Károly Szerelem című alkotása meghívást kapott a 69. cannes-i filmfesztivál nagy klasszikusok felújított változatát bemutató programjába. Az eredeti 35 mm-es film felújítása 4K digitális hordozóra a Magyar Művészeti Akadémia pályázati támogatásával, a MaNDA közreműködésével, a Focus-Fox Stúdióban és a Magyar Filmlaborban készül. A teljes körűen restaurált Szerelem Cannes-ban lesz látható először.

26 April 2016

Képek és pixelek | Fotóművészet – és azon túl | Nemzeti Szalon 2016

Műcsarnok, 2016. április 23. – június 26.

Az elmúlt bő egy évtizedben szinte minden megváltozott a fotográfia körül, és sok minden magában a fotográfiában is. A képek készítésének és prezentálásának gyökeresen új természete – egyszerűbben szólva a digitális váltás – nem pusztán technikai változásnak bizonyult, a mostani fordulat talán a médium egészét értelmezi újra. A 2016-os Nemzeti Szalon a magyar fotóművészet legutóbbi tíz-tizenöt évét és jelenét mutatja be a Magyar Művészeti Akadémia intézményében, a Műcsarnokban. Kurátorok: Szarka Klára fotótörténész és Bán András műkritikus.

20 April 2016
First Last