2019. október 21–22. – Párbeszéd a művészetkritikáról | konferencia

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata kétnapos művészetkritikai konferenciát rendez, melyen a képzőművészet, iparművészet, fotóművészet, építészet, filmművészet, színház, zeneművészet és irodalom szekciójában zajlanak az előadások.

Az MMA Művészetelméleti Tagozatának Párbeszéd a művészetkritikáról című konferenciája arra keresi a választ, hogy a kilencvenes évektől robbanásszerűen bekövetkező társadalmi, gazdasági, kulturális, technikai változások hogyan hatottak a művészetkritikára. Betöltheti-e szerepét a műkritika egy kulturálisan is megosztott, egymás mellett elbeszélő, „következmények nélküli országban"? Tudta-e értelmezni, hatékonyan közvetíteni a kritika a művészetekben bekövetkező paradigmaváltást? Egyáltalán vannak-e még fórumok, ahol a kritika betöltheti hagyományos közvetítő szerepét? Kérdések sokasága, izgalmas, meggondolkodtató két nap vár a résztvevőkre, akik természetesen hozzáfűzhetik véleményüket az előadásokhoz. S hogy miért párbeszéd? Mert a kritikusok mellett az alkotók is megszólalnak, s mert dialógusra törekszünk a szükségképpen eltérő vélemények között is."

Tóth Klára filmesztéta,
a konferencia szakmai felelőse

Helyszín október 21-én (hétfőn): a Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza (1062 Budapest, Andrássy út 101.), Rendezvényterem (2A emelet)

Erre a napra itt lehet regisztrálni: marothy.csaba@mma.hu

Helyszín október 22-én (kedden): Pesti Vigadó (1051 Budapest, Vigadó tér 2.), Makovecz terem (4. emelet)

http://vigado.hu/programok/-/event/10184/parbeszed-a-muveszetkritikarol/16003


Egyéb információ és a teljes program itt olvasható!

// ]]>