Kiss B. Atilla

Kinevezték Kiss B. Atillát a Budapesti Operettszínház élére

Kásler Miklós, az emberi erőforrásokért felelős miniszter megbízásából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár november 29-én átadta a kinevezését Kiss B. Atilla operaénekesnek, a Budapesti Operettszínház új főigazgatójának. „Ünneppé kell tenni minden fontos pillanatot az életünkben, és amikor régi-új szakemberek kapcsolódnak be az Emmi, közelebbről a kulturális államtitkárság munkájába, ezek ilyen pillanatok" – fogalmazott a kinevezés átnyújtásakor Fekete Péter államtitkár. Kiss B. Atilla az intézmény vezetését pályázaton nyerte el, a főigazgatói posztot Lőrinczy Györgytől veszi át 2019. február 1-jétől ötéves időtartamra.
Kiss B. Atilla operaénekes az erdélyi Bánffyhunyadon született. Tanulmányait a prágai Mozart Akadémián (1994), a Conservatoire de musique de ville de Luxembourg-ban (1994–1995) és a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián folytatta (1996). 1993–1999 között a kolozsvári Állami Magyar Opera magánénekese, 1999-től a Magyar Állami Operaház szólistája. Az Operaház számos ősbemutató és bemutató előadása fűződik nevéhez, 2018 őszén az Operaház örökös társulati tagja lett.
2012-től a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának kinevezett adjunktusa.
A többek között Liszt Ferenc-díjas, Artisjus-díjas, Kossuth-díjas művész 2013-tól az MMA rendes tagja, 2017-től elnökségi tagja.
November 30, 2018  |  budapesti operettszínház kinevezés kiss-b. atilla