Búcsú Fekete Györgytől

Prof. em. Fekete Györgytől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai első, majd tiszteletbeli elnökétől 2020. június 23-án, kedden 11:00 órakor vettek végső búcsút a Fiumei úti sírkertben (Budapest, Fiumei u. 16–18.) a református egyház szertartása szerint. Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze életének 88. évében, április 15-én hunyt el. Ravatalánál a pályatársak nevében Mezei Gábor belsőépítész búcsúzott, beszédet mondott Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, a család nevében Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Búcsúztatását Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos vezette.

June 23, 2020

Újra látogatható a Magyar Művészeti Akadémia székháza, valamint a Műcsarnok is. A Pesti Vigadó a 2020. június 24. és 2020. augusztus 16. közötti időszakban 10 és 17 óra között várja a látogatóit! A Műcsarnok szerda, csütörtök, vasárnap 1018 óráig, péntek, szombat 1220 óráig tart nyitva, hétfőn és kedden a kiállítóterek zárva lesznek.

Pályázatok


MMA-20-P kódú pályázat művészeti programokra — eredménylista

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Fekete György fogadta az Ukrán Művészeti Akadémia elnökét

Fekete György elnök november 27-én a Magyar Művészeti Akadémián fogadta az Ukrán Művészeti Akadémia elnökét, Andrij Csebikint és akadémikustársait. A megbeszélésen a két elnök kölcsönösen tájékoztatta egymást a köztestületek működéséről, majd a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről folytattak eszmecserét. 

November 27, 2013

A magyarországi nemzetiségek hagyományos kultúrája – konferencia

Kétnapos konferenciát rendezett a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti, Néprajzi Tagozata A magyarországi nemzetiségek hagyományos kultúrája címmel Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia BTK Zenetudományi Intézetében.

November 21, 2013

Átvette az MMA Nagydíját Csoóri Sándor

Csoóri Sándor író, 2013. november 20-án otthonában vette át Fekete György elnöktől a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját.
Mint ismeretes, az Akadémia Életműdíjának és Nagydíjának átadására november 5-én került sor a Duna Palotában. Az ünnepségen az író betegsége miatt nem tudott részt venni.

November 21, 2013

A művészeti paradigmáktól a művészet helyzetéig

Kétnapos konferenciát tartott a Magyar Művészeti Akadémia mind a nyolc tagozatának a részvételével november 18–19-én a Benczúr Házban Paradigmák a művészetben címmel. Az a jelenség, amire az Akadémia a rendezvénnyel reagálni szeretne, mind a zenei, mind a filmes, mind a képzőművészeti, mind az építőművészeti életben jelen van.

November 20, 2013
First Last
// ]]>