Vashegyi György és Fekete György MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen elnökünk volt"

Ritkán adatik meg egy kultúrpolitikus életében, hogy két, meghatározó kulturális intézmény létrejötte is az ő nevéhez kötődjön. Fekete Györgynek ez megadatott: ő volt az egyik alapítója, majd első elnöke a Nemzeti Kulturális Alapnak, majd csaknem két évtizeddel később a Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válásánál bábáskodott, és annak volt két cikluson át az elnöke. Elsőként az ez utóbbi poszton őt 2017-ben váltó Vashegyi Györgyöt kérdeztük. (Bálint Ágnes interjúja)
April 19, 2020

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságán (Andrássy úti irodaház) 2020. március 12-től a személyes ügyfélfogadás előre egyeztett időpontban lehetséges. Az ügyintézés az ismert telefonos, valamint e-mailes elérhetőségeken zavartalan. Elérhetőségek: https://www.mma.hu/hu/titkarsag_cimek
 
Tájékoztatjuk továbbá a programjaink iránt érdeklődőket, hogy a korábban meghirdetett márciusi, áprilisi és májusi rendezvények elhalasztásáról döntött az Akadémia, ezek később meghatározandó időpontban lesznek pótolva. Intézményeink nyitvatartásáról, elérhetőségéről azok honlapjain érhető el naprakész információ.

Pályázatok


MMA-20-P kódú pályázat művészeti programokra — eredménylista

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Fekete György fogadta az Ukrán Művészeti Akadémia elnökét

Fekete György elnök november 27-én a Magyar Művészeti Akadémián fogadta az Ukrán Művészeti Akadémia elnökét, Andrij Csebikint és akadémikustársait. A megbeszélésen a két elnök kölcsönösen tájékoztatta egymást a köztestületek működéséről, majd a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről folytattak eszmecserét. 

November 27, 2013

A magyarországi nemzetiségek hagyományos kultúrája – konferencia

Kétnapos konferenciát rendezett a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti, Néprajzi Tagozata A magyarországi nemzetiségek hagyományos kultúrája címmel Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia BTK Zenetudományi Intézetében.

November 21, 2013

Átvette az MMA Nagydíját Csoóri Sándor

Csoóri Sándor író, 2013. november 20-án otthonában vette át Fekete György elnöktől a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját.
Mint ismeretes, az Akadémia Életműdíjának és Nagydíjának átadására november 5-én került sor a Duna Palotában. Az ünnepségen az író betegsége miatt nem tudott részt venni.

November 21, 2013

A művészeti paradigmáktól a művészet helyzetéig

Kétnapos konferenciát tartott a Magyar Művészeti Akadémia mind a nyolc tagozatának a részvételével november 18–19-én a Benczúr Házban Paradigmák a művészetben címmel. Az a jelenség, amire az Akadémia a rendezvénnyel reagálni szeretne, mind a zenei, mind a filmes, mind a képzőművészeti, mind az építőművészeti életben jelen van.

November 20, 2013
First Last
// ]]>