Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11 Σεπτέμβριος 2019

Régi napok rendje

Mezey Katalin novelláskötetének bemutatója

Legújabb novelláskötetét mutatta be Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, író november 27-én. Az est háznagya Borbély László író volt, aki Kovács István Széchenyi-díjas költő, polonista történész társaságában beszélgetett Mezey Katalinnal. A Régi napok rendje című kötetből szemelvényeket olvasott fel Bálint Márta Kossuth-díjas színművész.

27 Νοέμβριος 2019

Királylányok a pusztában

A könyv és filmbemutató Tóth Erzsébet költővel
 
November 20-án a Tóth Erzsébet Babérkoszorú-díjas költőről, íróról készült Királylányok a pusztában című filmet láthatták a vendégek, illetve bemutatták A macskám Pasolinit olvas című új könyvét. A zsúfolásig megtelt teremben az est háznagyi teendőit Borbély László író látta el, aki vetítés után a film főszereplőjével, illetve Mispál Attila rendezővel, Gróh Gáspár irodalomtörténész kritikussal és Sebestyén Ilonával, a Nap Kiadó főszerkesztőjével beszélgetett a költő életművéről.

20 Νοέμβριος 2019

Mesterek és tanítványok

Portré Sáros László György építészről

November 6-án a Mesterek és tanítványok című Sáros László György építész, fotóművész életéről és munkásságáról készült portréfilmet vetítették az Akadémiai Szalonban. Az esten a háznagyi teendőket az építészettel és műemlékvédelemmel foglalkozó televíziós szerkesztő, Osskó Judit látta el. 

6 Νοέμβριος 2019

A hirtelen felnőtt gyermekek…

Október 30-án Kovács István Széchenyi-díjas költő, történész, kultúrdiplomata A gyermekkor tündöklete című ötvenhatban játszódó regénye volt az egyik visszatérő motívuma az életművet áttekintő estnek, mely találóan azt a címet kapta, hogy A hirtelen felnőtt gyermekek… 
Az est háznagyi teendőit Borbély László író és Juhász Judit látta el, beszélgetőtárs Szörényi László irodalomtörténész, kritikus volt. Az est során Kovács István verseit és írásait Dóka Andrea színművész tolmácsolta. 

30 Οκτώβριος 2019

A zenepedagógiai díjazottak köszöntése

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata 2019. évi zenepedagógus díjazottjainak köszöntésére és az oklevelek átadására került sor október 9-én a Makovecz Imre utcai Akadémiai Szalonban. 

9 Οκτώβριος 2019
Τελευταία