Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.
6 Ιούλιος 2020

Fény, idő, játék

Tóth György fotóművészt köszöntötték hetvenedik születésnapja alkalmából március 11-én. A háznagyi teendőket ezúttal a Balogh Rudolf-díjas érdemes művész, Haris László látta el.

11 Μάρτιος 2020

A múltfaragás jövőépítés is

Cseke Péter kolozsvári irodalomtörténész, egyetemi tanár a két világháború közti erdélyi magyar ajkú értelmiségnek a kisebbségi létben gyökerező gondolatairól tartott előadást március 4-én. Az esten a háznagyi teendőket ellátó Juhász Judit köszöntőjében kiemelte, hogy Cseke Péter munkásságát több mint negyven önálló kötet fémjelzi. 

4 Μάρτιος 2020

„Engedelmeskedni az anyagnak"

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Makovecz Szalonban köszöntötték Kótai Józsefet, majd levetítették az életéről és munkásságáról készített, Engedelmeskedni az anyagnak című portréfilmet február 19-én. A Ferenczy Noémi-díjas és érdemes művész életét feldolgozó mozi rendezője és operatőre Buglya Sándor volt, aki a műben egyúttal a riporteri feladatokat is ellátta. A háznagy az esten Juhász Judit volt.

19 Φεβρουάριος 2020

Akit kézen fogott az Úr Isten

Nyolcvanadik születésnapján a Makovecz Szalonban köszöntötték Miller Lajost a Nemzet Művésze díjjal,kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekest február 5-én. Az est a meglepetés-vendégként megjelenő Szegedi Csaba áriájával kezdődött, zongorán kísérte Haraszti Miklós. 

5 Φεβρουάριος 2020

Balassa Sándor köszöntése

Balassa SándortNemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerzőt nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték a Makovecz Szalonban január 29-én. A háznagyi teendőket Dubrovay László látta el.

29 Ιανουάριος 2020
Τελευταία