Bertalan Tivadar és Kollár Éva

Összművészeti köszöntöttek

Kettős születésnapot ünnepeltek október 21-én a Makovecz Szalonban: Kollár Éva karnagyot hetvenötödik, Bertalan Tivadar látványtervezőt pedig kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték. A háznagyi teendőket ezúttal Juhász Judit látta el, közreműködött Győrffy Gergő hegedűművész.
21 Οκτώβριος 2020

Bemutatkoztak a Bilincstörők

A Borbély László tollából született Bilincstörők című novelláskötetet mutatták be a Makovecz Szalonban október 28-án. A háznagyi teendőket Döbrentei Kornél Babérkoszorú díjas író-költő látta el, közreműködött Dóka Andrea színművész.

28 Οκτώβριος 2020

A Soha, a Mindig és a Pillanat

A gesztusfestészet egyik kimagasló hazai képviselőjére, a Kossuth-díjas Kokas Ignácra, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek a Makovecz Szalonban október 14-én A Soha, a Mindig és a Pillanat – In memoriam Kokas Ignác című portréfilmmel.

14 Οκτώβριος 2020

Átadták az MMA Zeneművészeti Tagozatának zenepedagógiai díjait

Zenepedagógusokat díjazott a Magyar Művészeti Akadémia. Az MMA Zeneművészeti Tagozata idén Bartalus Ilona és Sebestyénné Farkas Ilona karnagyok, valamint Papp László gordonkatanár és Pécsiné Pánczél Mária hegedűtanár áldozatos munkáját és életművét ismerte el. A díjátadót ünnepélyes keretek között 2020. október 7-én tartották a Makovecz-szalonban, az átadó háznagya Tóth Péter tagozatvezető volt.

7 Οκτώβριος 2020

Néhány mondat a szabadságról

Portréfilm Dávid Gyuláról
 
Az erdélyi magyarság 1956-os kiállásáról és meghurcoltatásáról láthattak portréfilmet a Makovecz Szalon nézői szeptember 30-án. A kolozsvári Dávid Gyula irodalomtörténész sorsán keresztül a Néhány mondat a szabadságról című mozi egy máig feldolgozatlan dráma kevésbé ismert fejezetét varázsolta a filmvászonra.

30 Σεπτέμβριος 2020

Évadnyitó kerti parti

Születésnapi köszöntésekkel gazdagított évadnyitó kertipartival vette kezdetét az őszi Makovecz-szalon legújabb rendezvénysorozata szeptember 9-én. Az esten többek között Vashegyi György, akadémiánk frissen újraválasztott elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely főtitkár is megjelent.

30 Σεπτέμβριος 2020
Τελευταία