2020. augusztus 28. – szeptember 13. – Anton Molnár kiállítása

Az egyik legkeresetteb magyar festőművésznek Egyszerre minden címmel a Pesti Vigadóban nyílik kiállítása.

Az 1957-ben Budapesten született, 1988 óta Franciaországban élő Anton Molnár figurális festő, de stílusa inkább csak eszköz, hogy tágabb mondanivalókat feszegessen. A tér és az idő mezsgyéjén kalandozik, az életünkről beszél. Alkotásai, mint útinaplók, melyekben a tartalom sokszor áttételesen vagy rejtve keresendő. Klasszikus technikával dolgozik, amelyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki. A festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop art elem, érezni a filmezés összetettségét, a ritmus váltását, a montázst.
Utazunk a világ és művészet különböző területein.
A tárlat címe Egyszerre minden, mert Budapestre komplex anyaggal érkezik a művész. Kedvenc témai mellett, láthatjuk korai gyermekkori alkotásait és iskolai tanulmányrajzait is; amelyek mellett mostani munkák, csendéletek, portrék, street-art munkák és kísérletek színesítik a gazdag kiállítást, mely betekintést nyújt Anton Molnár összetett és humanista világába.

Életrajz: Molnár Antal 1957-ben született Budapesten, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola után, a Képzőművészeti Akadémián kapott diplomát 1983-ban. 1988 óta Franciaországban él és dolgozik. Szerte a világban bemutatkozott már kiállításaival: Párizs London, Genf, Velence, New York, Miami, Los Angeles, Tokió, Szingapur, Hongkong, Peking és Shanghai rendszeres színhelyei tárlatainak.

Szervező: Anton Molnár

Kurátor: Rockenbauer Zoltán, a Műcsarnok állandó kurátora

A kiállítás 2020. augusztus 28. és szeptember 13. között látogatható. Vigadó Galéria, VI. emeleti kiállítóterem

További információ: www.antonmolnar.com

// ]]>