Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
27. Februar 2020

Koronázási Ünnepi Játékok

Javában folynak az augusztus 17-i és 18-i székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok előkészületei: a játékokon Szent István király élete és a középkor hangulata elevenedik meg. A kétnapos fesztivál fő eseményei közé tartozik a Somogyi Győző tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

5. August 2013
Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

26. Juli 2013
Fesztiválok az Őrségben – Hídépítő Hét Viszákon

Fesztiválok az Őrségben – Hídépítő Hét Viszákon

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

24. Juli 2013
Tolnay Klárira emlékeznek

Tolnay Klárira emlékeznek

Ünnepi emlékműsorral és hangversennyel emlékeznek Tolnay Klárira születésének 99. évfordulója alkalmából Mohorán, július 27-én, szombaton. Tolnay Klári Emlékház ünnepségén Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója emlékezik majd a színművészre, Pongrácz Ágnes költő közreműködésével.

24. Juli 2013

Szabadegyetem Tusnádfürdőn

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány 2013. július 23-28. között szervezi meg a XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn, A mi időnk! címmel. A rendezvényen a Magyar Művészeti Akadémia is képviselteti magát.

23. Juli 2013
Erste Letzte