Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
27. Februar 2020

Tamási Áron drámája a Nemzeti Színházban

Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának bemutatójával péntek este tartotta meg évadnyitó előadását a Nemzeti Színház. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte. A darabban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó és Martinovics Dorina mellett szerepel Mécs Károly és Reviczky Gábor is.

24. September 2013

Nyílt nap a Nemzetiben

Szeptember 21-én, szombaton 14 órától került megrendezésre az évadindító nyílt nap a Nemzeti Színházban. A látogatók betekinthettek a készülő előadások próbájára, villámrandin találkozhattak a művészekkel. Voltak gyerekprogramok, koncertek, felolvasás, bemutatták a színház új szakmai folyóiratát.
 

19. September 2013

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

11. September 2013

Amerikai turnén a MÁNE

Három hónapos észak-amerikai turnéra indul szeptemberben a Magyar Állami Népi Együttes Magyar rapszódia – Amerika című műsorával, amelyet több mint hetvenszer mutatnak be az Egyesült Államokban New Yorktól San Franciscóig, illetve Kanada hét városában.

3. September 2013

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Nemzeti Színház

A szerdai eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról szólt, hogy a társulat nehéz feladat előtt áll, amelynek teljesítéséhez a kulturális kormányzat minden szükséges segítséget meg fog adni. Vidnyánszky Attila, a színház új vezetője elmondta, a nyitóelőadás Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz. 

21. August 2013
Erste Letzte