Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
7. Juni 2019
A Magyar Bábjátékos Egyesület konferenciája

A Magyar Bábjátékos Egyesület konferenciája

2013 jubileumi év a honi bábjátékos társadalom életében. Augusztus 24-én, szombaton az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a Magyar Bábjátékosok Egyesülete megalakulásáról megemlékező konferenciát tartanak.
 

21. August 2013

"A leromboltat építsd fel, a felépítettet őrizd meg"

Székesfehérvár, a magyar királyok koronázóvárosa Magyarországon 1916 óta nem látott ünnepi eseménysorozatra készül. A Koronázási Ünnepi Játékokon idézik fel itt megkoronázott és nyugvó nagy királyaink alakjait. A Koronázási Ünnepi Játékok fő eseményei közé tartozik a  Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

12. August 2013

Augusztus 20. – István király kétszer

Kolozsvárott augusztus 25-én 30 ezer ember előtt mutatják be az István, a királyt a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A darab nyilvános főpróbáját augusztus 20-án este tartják a békéscsabai Szent István téren. Ugyanezen a napon Erkel Ferenc utolsó befejezett operáját, az István királyt tűzik műsorra a Budapesti Nyári Fesztiválon. 

12. August 2013

Koronázási Ünnepi Játékok

Javában folynak az augusztus 17-i és 18-i székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok előkészületei: a játékokon Szent István király élete és a középkor hangulata elevenedik meg. A kétnapos fesztivál fő eseményei közé tartozik a Somogyi Győző tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

5. August 2013
Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

26. Juli 2013
Erste Letzte