Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
7. Juni 2019

Nívódíjak a magyar operett napján

„Egyetlen színjátéktípus sem épült be olyan szervesen a magyar színházi életbe, mint az operett műfaja, így magától értetődőnek tűnik, hogy hivatalos ünnepe is van 2002 óta: október 24., Lehár Ferenc halálának és Kálmán Imre születésének egybeeső dátuma" – mondta Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a Budapesti Operettszínházban október 24-én este tartott gálaesten.

25. Oktober 2013

Rátóti Zoltánt is jelölték a Megyei Prima díjra

A kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának két tagját, Rátóti Zoltán színművész-igazgatót, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját és Kelemen József színművészt is jelölték az idei Megyei Prima díjra.

17. Oktober 2013

Tamási Áron drámája a Nemzeti Színházban

Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának bemutatójával péntek este tartotta meg évadnyitó előadását a Nemzeti Színház. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte. A darabban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó és Martinovics Dorina mellett szerepel Mécs Károly és Reviczky Gábor is.

24. September 2013

Nyílt nap a Nemzetiben

Szeptember 21-én, szombaton 14 órától került megrendezésre az évadindító nyílt nap a Nemzeti Színházban. A látogatók betekinthettek a készülő előadások próbájára, villámrandin találkozhattak a művészekkel. Voltak gyerekprogramok, koncertek, felolvasás, bemutatták a színház új szakmai folyóiratát.
 

19. September 2013

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

11. September 2013
Erste Letzte