Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
27. Februar 2020

Tolnay Klári születésének 100. évfordulója a POSZT-on

A Magyar Művészeti Akadémia ünnepi ülésen emlékezik posztumusz tiszteleti tagjára, a magyar színházművészet kivételes egyéniségére, Tolnay Klári művésznőre, születésének 100. évfordulóján.

6. Juni 2014

Megkezdődött a fesztivál

Huszti Péter díszvendég és Páva Zsolt pécsi polgármester köszöntőjével vette kezdetét csütörtökön a 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A tíznapos fesztivál versenyprogramjában 13 előadás szerepel, amelyek közül 6 Budapestről, 4 vidékről, 3 produkció határon túli színházból érkezik.

6. Juni 2014

A nagy füzet Magyarkanizsán

Agota Kristof A nagy füzet című regényéből készült színdarabot mutatja be közös előadáson a Szkéné Színház és a Forte Társulat június 6-án, pénteken Magyarkanizsán a Művészetek Háza Kisszínpadán. Az előadást, amelyre a belépés díjtalan, a Regionális Kreatív Műhely szervezte és a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja.

6. Juni 2014

Juronics Tamás a koreográfusok új elnöke

A Magyar Koreográfusok Társasága elnökéül választotta Juronics Tamás Kossuth-díjas érdemes művészt, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjét, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagját.

5. Juni 2014

Plakátkiállítás és filmklub Tolnay Klári emlékére az Urániában

Tolnay Klári születésének centenáriuma alkalmából egész éves programsorozat zajlik, amely részeként az Uránia Nemzeti Filmszínházban tematikus beszélgetésekkel kísért vetítések és plakátkiállítás várja a filmbarátokat és a kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész tisztelőit.

28. Mai 2014
Erste Letzte