Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
27. Februar 2020

Egy királyné ugyanúgy érez, mint egy hétköznapi asszony

Beszélgetés Ráckevei Annával

Ráckevei Anna a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója 2014. június 27-én tartott akadémiai székfoglaló előadása után interjút adott a Magyar Művészeti Akadémia honlapjának. Örömmel mesélt arról, hogy miért a Vidnyánszky Attila által rendezett Mesés férfiak szárnyakkal című darabot választotta előadása témájául, emellett beszélt az igazgatói munkakör kihívásairól, valamint Iokaszté királynévá való átlényegülésének titkairól is.  

2. Juli 2014

BÁB-EL – Pillanatok a bábkészítés történetéből

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a POSZT ideje alatt kiállítást rendeztek a Magyar Képzőművészeti Egyetem bábtervező hallgatóinak munkáiból a pécsi MárkusZínházban. Tekintsék meg a tárlaton készített fotógalériánkat!

25. Juni 2014

Évadzáró a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban

Változatos, tartalmas évadot zárt a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - vonta meg a 148. évad mérlegét a színház igazgatója, Ráckevei Anna a hétfői évadzáró társulati ülésen.

24. Juni 2014

Az MMA napja a Magyar Táncfesztiválon

A X. Magyar Táncfesztivál kísérőprogramjaként, június 20-án rendezték a Magyar Művészeti Akadémia Napját Győrben. Az eseményhez kapcsolódott a Magyar Táncművészek Szövetségének kibővített elnökségi ülése, amit szakmai beszélgetés követett az Akadémia Színházművészeti és Népművészeti Tagozatának képviselőivel.

21. Juni 2014

Nyáron is turnézik a Vitéz lélek

Nyáron sem pihen a Nemzeti Színház társulata, turnéra indul a Vitéz lélek. Június 20-án pénteken Sopronban mutatkozik be Tamási Áron darabjával a budapesti teátrum, augusztus 15–16-án pedig Szentendrén láthatja a közönség az előadást. 

20. Juni 2014
Erste Letzte