Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
7. Juni 2019

Az MMA napja a Magyar Táncfesztiválon

A X. Magyar Táncfesztivál kísérőprogramjaként, június 20-án rendezték a Magyar Művészeti Akadémia Napját Győrben. Az eseményhez kapcsolódott a Magyar Táncművészek Szövetségének kibővített elnökségi ülése, amit szakmai beszélgetés követett az Akadémia Színházművészeti és Népművészeti Tagozatának képviselőivel.

21. Juni 2014

Nyáron is turnézik a Vitéz lélek

Nyáron sem pihen a Nemzeti Színház társulata, turnéra indul a Vitéz lélek. Június 20-án pénteken Sopronban mutatkozik be Tamási Áron darabjával a budapesti teátrum, augusztus 15–16-án pedig Szentendrén láthatja a közönség az előadást. 

20. Juni 2014

Rost Andrea és Csoóri Sándor is Budapest díszpolgára lett

A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén adták át Budapest díszpolgári címeit 2014. június 19-én. Ezúttal tizenhárman vehették át az elismerést, többek között Rost Andrea, Csoóri Sándor, Kocsis Zoltán és Faragó Tamás.

20. Juni 2014

Díjátadó gálaesttel zárult a POSZT

Szombat este díjátadó gálaesttel ért véget a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az eseményen a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az MMA főtitkára, dr. Kucsera Tamás Gergely adta át. Az ünnepi esten beszédet mondott a POSZT díszvendége, a nemrég Tolnay Klári-emlékéremmel kitüntetett Huszti Péter is.

15. Juni 2014

Átadták az MMA Tolnay Klári-emlékérmét

A Huszti Péter – Piros Ildikó színészházaspár, valamint a Madách Színház kapta meg a Magyar Művészeti Akadémia Tolnay Klári-emlékérmét, amelyet a színésznő születésének 100. évfordulójára szervezett ünnepi ülésen adtak át 2014. június 12-én a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).

13. Juni 2014
Erste Letzte