Juronics Tamás, a Leányvásár koreográfusa

Indul a Szegedi Szabadtéri Játékok

Látványos produkció nyitja meg a 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékokat július 5-én: Jakobi Victor Leányvásár című operettjét Gothár Péter rendezésében Varró Dániel dalszövegeivel és Juronics Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának koreográfiájával láthatjuk.
Tom Miggles-t Nagy Ervin alakítja, Harrisont Ujlaki Dénes, feleségét Schell Judit, lányukat pedig Bordás Barbara, de a főbb szerepekben láthatjuk Keresztes Tamást, Szombathy Gyulát és Hegedűs D. Gézát is. 
A fesztivál azonban további érdekességeket is tartogat, így az Elfújta a szél szintén látványos musicalváltozatát, amelyben száz szereplő lép színpadra, mindegyikük több karaktert játszik és több öltözet ruhával rendelkezik, így összesen ötszáz jelmeze van a stábnak. Scarlett a darab egy pontján hat ruhát vált egymás után, méghozzá tíz másodpercenként. A negyvenkét helyszínhez izgalmas világítási technika jár, különleges lézervetítéssel, amelynek révén Atlanta ostrománál felgyújtják a Dóm téri színpadot. Rhett Butlert Szabó P. Szilveszter, Scarlettet kettős szereposztásban Vágó Zsuszi és Gubik Petra alakítja, továbbá fellép Janza Kata, Bíró Eszter, Serbán Attila, Szomor György, Nádasi Veronika és Brasch Bence. Ezen kívül Szegedre érkezik az Egyesült Államokból Gershwin Porgy és Bess című operája, amelyet a magyar közönség a hetvenes években láthatott utoljára, lesz Verdi–Wagner Gála a Szegedi Szimfonikusokkal, Tokody Ilonával és Temesi Máriával. 
Itt mutatják be az István, a király 30. jubileumára készült előadást is Alföldi Róbert rendezésében, a hatvan tagú MÁV Szimfonikus Zenekarral. A főbb szerepekben: Feke Pál (István), Stohl András (Koppány), Novák Péter (Táltos), Tompos Kátya (Réka), Udvaros Dorottya (Sarolt), Varga Miklós és Nagy Feró (Regősök).

A Szegedi Szabadtéri Játékok programját erre a linkre kattintva érhetik el.

(Forrás: Magyar Demokrata)
3. Juli 2013  |  szegedi szabadtéri játékok