Konferencia és kiállítás Kozma Lajosról

Építészként, grafikusként és iparművészként is maradandót alkotott

November 22-én a Pesti Vigadóban még többet tudhattunk meg a művészről, akinek pályája szorosan kapcsolódott Kós Károly és Györgyi Dénes munkásságához. Kozma Lajos célja Lechner Ödön nyomán a magyar népművészet hagyományaira alapozott, új, korszerű építészet és iparművészet létrehozása volt. 
24. November 2023

Közelebb hozzák egymáshoz a művészeti ágak dolgozóit

Látogatás a Magyar Művészeti Akadémia győri munkacsoportjánál

Lassan egyéves tapasztalattal rendelkezik a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Győri Regionális Munkacsoportja, melynek vezetője Hefter László, az MMA rendes tagja, titkára pedig Kalló Dorottya. Az idei munkáról Barki Andrea készített velük interjút a kisalfold.hu portál számára.

13. Oktober 2023

Különleges tárlat a színházi büfében

Keresztes Dóra és Orosz István kiállítása a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Az akadémikus művészházaspár alkotásaiból nyílt kiállítás szeptember végén a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nézőtéri büféjében. A két grafikusművészt Cseke Péter igazgató köszöntötte, a kiállítást pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

11. Oktober 2023

Dráma a kertben

Geszler Mária keramikusművész kiállítása

Szeptember 22-én nyílt meg a Szombathelyi Képtárban, Geszler Mária Garzuly keramikusművész, az MMA rendes tagja kiállítása Dráma a kertben címmel. Az 1966 óta Szombathelyen élő és alkotó Kossuth-díjas keramikusművésznek 2024-ben nyílik állandó kiállítása a Szombathelyi Képtárban. Az életműkiállításhoz a művész közel 50 kerámiát ajándékozott a városnak, ezekből láthat válogatást a közönség a most megnyílt időszaki tárlaton.

3. Oktober 2023

Az anyagban testet öltő fény kompozíciói

Könyv Hefter László üvegművészről

 – Hihetetlen, hogy nyolcvan lett a „Hefi" – fordult a mellette ülőhöz az egyik meghívott ünneplő a Makovecz utcai szalonban, Hefter László üvegművész 80. születésnapján. – Olyan lendülettel beszél, mintha most futna neki a pályájának – emelte a tétet a beszélgetőpartnere. 

26. September 2023

Glass art NOW! – Magyar művészeti sikerek Velencében

Beszélgetés dr. Richly Gáborral, az MMA főtitkárával

Hetedik alkalommal rendezték meg a világviszonylatokban is ismert, rangos üvegművészeti seregszemlét, a Velencei Üveghetet (The Venice Glass Week), amelynek része volt a magyar üveg "ezer évét" bemutató, Glass Art NOW! címet viselő, nagyszabású tárlat 2023. szeptember 2. és 15 között. Az üvegművészeti fesztivál nemzetközi zsűrijében helyet foglaló Rainald Franz felkérésére idén a Bohus-Lugossy Alapítvány képviselte a kortárs magyar üvegművészetet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával. Dr. Richly Gáborral, az MMA főtitkárával beszélgettünk az eseményhez kapcsolódó tárlatokról, szakmai napról, kulturális misszióról és a közeljövőben várható nemzetközi MMA- programokról. 

25. September 2023
Erste Letzte