Forrás: Vasvári Tamás / MTI

Kiosztották az idei Magyar Mozgókép Díjakat

Piros Ildikó és Selmeczi György életműdíjat kapott
 
A rendezvényt záró díjátadó ünnepségen június 14-én többek között Piros Ildikó színésznő, az MMA rendes tagja és Selmeczi György, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, az MMA rendes tagja vehette át a fesztivál életműdíját a Balatonfüredi Kongresszusi Központban. Idén öt fős szakmai zsűri értékelte a versenyben lévő filmeket, melynek elnöke Ternovszky Béla filmrendező, az MMA rendes tagja volt. A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos operatőr, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja lett.
17. Juni 2024

Az MMA Kiadó újdonságai a 95. Ünnepi Könyvhéten

Szunyoghy András Barcsay Jenő-díjas festő- és grafikus művész Anatómiai rajzok vadon élő állatokról (MMA Kiadó, 2023) című kötete nyert a Szép Magyar Könyv 2023 verseny Szakkönyv kategóriájában. Az elismeréseket a 95. Ünnepi Könyvhét ünnepélyes megnyitóján adják át június 13-án 16.00 órakor a Vörösmarty téren. A magyar irodalmi élet egyik legrangosabb eseményét június 13. és 16. között rendezik meg Budapesten a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén, ahol idén százhetven kiállítóval, százötven standdal várják az érdeklődőket. 

12. Juni 2024

A Magyar Animáció Háza

Kecskeméten hozzák létre a Magyar Animáció Házát, ezzel kapcsolatban írt alá együttműködési megállapodást Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Káel Csaba Magyar Mozgóképfejlesztésért felelős kormánybiztos, az MMA levelező tagja. A projekt előreláthatólag öt éven belül valósul meg.

10. Juni 2024

Magyar Mozgókép Fesztivál 2024

A legújabb magyar filmalkotások, felejthetetlen moziélmény, közönségtalálkozók a Balatonnál

A Magyar Mozgókép Fesztivál, a hazai film ünnepe a Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és találkozó a magyar filmeseknek. A rendezvény június 12. és 15. között várja a filmbarátokat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A fesztivál díjairól döntő szakmai zsűri elnöke Ternovszky Béla rajzfilmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

6. Juni 2024

A jövő filmrendezői

András Ferencre emlékeztek volt diákjai a Mozi a Vigadóban sorozat keretében
 
Megható pillanatoknak lehettek tanúi azok, akik ellátogattak június 3-án kora este a Vigadó Sinkovits termébe, ahol a közelmúltban elhunyt osztályvezető tanárukra, András Ferenc (1942-2024) filmrendezőre, az MMA néhai tagjára emlékeztek volt diákjai. 

4. Juni 2024

Akik egymásnak adják a ceruzát

Bemutatták Varga Zoltán Magyar animációs rendezőportrék című, hét animációsfilm-rendezőt tárgyaló kötetét

Az Uránia kávézójában tartott beszélgetésen nemcsak az derült ki, létezik-e szerzői animáció, de az is, milyen helyzetet teremt, ha az író mellett ül az, akiről írt. Az eseményen részt vett Cakó Ferenc alkalmazott grafikus, animációs filmrendező és Buglya Sándor filmrendező, az MMA rendes tagjai, valamint Richly Gábor, az MMA főtitkára is. Pintér Laura beszámolója a kultúra.hu-n jelent meg.

6. Mai 2024
Letzte