Elkészült a Sagrada Família magyar nyelvű audio-tárlatvezetése

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) jóvoltából elkészült a Sagrada Família magyar nyelvű audio-tárlatvezetése. A hiánypótló anyag dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul kezdeményezésére jött létre, aki az ügy érdekében tárgyalásokat folytatott a Sagrada Família Építéséért Felelős Alapítvánnyal (Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família), a tárgyaláson idén tavasszal részt vett dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára is.
Barcelona egyik legnépszerűbb nevezetessége a Gaudí által tervezett bazilika, mely a városba érkező több ezer magyar turista számára is az egyik legkedveltebb látnivaló.
Az építmény különleges építészeti jegyeire való tekintettel, fontos mankót nyújt a magyar nyelvű hanganyag (mely a már meglévő 10 nyelvhez 11.-ként csatlakozik), hiszen a vezetés során érdekes információkat tudhatunk meg nemcsak Gaudí munkásságáról, a templom építési terveinek keletkezéséről, hanem támpontokat kapunk a bazilika szimbolikai elemeinek megfejtéséhez is.
A hanganyagot 2017. június elejétől vehetik igénybe a Sagrada Famíliába érkező magyar turisták.
30. Juni 2017  |  főtitkár sagrada família