Duba Gyula (1930-2024) Fotó: Lugosi Lugo László

Elhunyt Duba Gyula író

Életének 94. évében 2024. április 3-án elhunyt Duba Gyula Kossuth-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja. A (cseh)szlovákiai és az egyetemes kortárs magyar irodalomban is párját ritkítóan termékeny alkotó, életműve több mint negyven kötetet számlál. Az epikának szinte mindegyik változatával kísérletezett, a szépprózával a legsűrűbben, ám gyakran élt az értekező próza kifejezési lehetőségeivel is. Duba Gyulát az MMA saját halottjának tekinti.
4. April 2024

Művészeti program pályázati kiírása 2024-P2

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet az államháztartás központi alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására. Benyújtási határidő: 2024. július 3.


További információk a pályázatról itt érhetőek el.

3. Juni 2024

A Pesti Vigadó adott otthont az MTA közgyűlésének

Az MMA Székházában tartotta meg a Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlését
 
A Magyar Tudományos Akadémia és Könyvtára 200 éves évfordulójára készülő MTA elnökeként Freund Tamás köszönetét fejezte ki az MMA-nak, amiért az MTA székházának felújítása idején a Pesti Vigadó adott otthont a tudományos köztestület közgyűlésének. A közgyűlés nyitóünnepségén részt vett Turi Attila, az MMA elnöke és Richly Gábor, az MMA főtitkára is.

13. Mai 2024

Kortárs magyar képzőművészek kiállítása Ausztriában

A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjas képzőművészeinek nyílt kiállítása az osztrák Sankt Pöltenben, a Gallery Ausstellungsbrücke-ben. A megnyitón üdvözlőbeszédet mondott Katka Krejcova, az Alsó-Ausztriai Tartományi Kormányhivatal Művészeti és Kulturális Osztályának munkatársa, a kiállítást köszöntötte Rátóti Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke. A 2024. május 9-től látogatható tárlatot Johanna Mikl-Leitner kormányzónő nevében az Alsó-ausztriai Állami Parlament képviselője, Doris Schmidl nyitotta meg.

10. Mai 2024

Meghívó a Magyar Művészeti Akadémia 2024. május 15-i közgyűlésére

A Magyar Művészeti Akadémia 2024. május 15-én közgyűlést tart székházában, a Pesti Vigadóban.
A Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvény 15. §-a szerint az MMA közgyűlését a napirend megjelölésével az elnök hívja össze. Az MMA elnöksége 36/2024. (04.22.) számú határozatában jelölte meg a mostani közgyűlés tervezett napirendjét.

9. Mai 2024
Letzte
// ]]>