Keddi kaleidoszkóp
Sinkovits Imre Kamaraszínpad

(Pesti Vigadó, V. Bp., Vigadó tér 2.)
Bata Tibor – Lelesz (Szlovákia) településközpont terv, 2015

2016-ban is: Keddi kaleidoszkóp

Műhelybeszélgetések frissen megszületett vagy születőben lévő művészeti alkotásokról

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2015 őszén indította el műhelybeszélgetés-sorozatát. A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek alkotómunkájába, megismerhesse szemléletmódjukat, törekvéseiket, módszereiket. A beszélgetések középpontjában általában egy-egy új alkotás áll. A sorozat 2016-ban is folytatódik, a műhelybeszélgetések kéthetente kedden, 18 órától lesznek a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán.
A sorozatra ellátogatók elmélyült, mégis oldott hangulatú beszélgetések tanúi lehetnek, melyeket kép- és filmvetítés, illetve élő színpadi produkciók tesznek teljessé. A programok végén a közönség tagjai is feltehetnek kérdéseket a művészeknek.

A sorozat szakmai felelőse Sulyok Miklós művészettörténész, az MMA Művészetelméleti Tagozatának tagja. A korábbi beszélgetések visszanézhetők itt, az MMA-TV-n. A programok ingyenesek, de a részvételhez regisztráció szükséges. Regisztrálni a Pesti Vigadó honlapján (vigado.hu) lehet.

A Keddi kaleidoszkóp 2016. tavaszi programja:

2016. március 1., kedd, 18.00 óra
Katona Szabó Erzsébet textilművész
Katona Szabó Erzsébettel Dvorszky Hedvig művészettörténész beszélget legújabb műveiről és a Gödöllői Iparművészeti Műhelyről.
 


2016. március 29., kedd, 18.00 óra
Sebő Ferenc előadóművész, népzenekutató, a táncházmozgalom egyik elindítója
Sebő Ferenccel Pannon freskó című lemezének anyagáról Sipos János népzenekutató beszélget.
 


2016. április 5., kedd, 18.00 óra
Bata Tibor építész
Bata Tiborral Egy analóg építész Leleszen címmel a szlovákiai településre tervezett településközpontról Csernyus Lőrinc építész beszélget.2016. május 3., kedd, 18.00 óra
Haris László fotóművész
Haris Lászlóval Nézz körül! című panorámaképsorozatáról Sulyok Miklós művészettörténész beszélget.
2016. május 17., kedd, 18.00 óra
Dubrovay László zeneszerző
Dubrovay Lászlóval Solymosi-Tari Emőke zenetörténész beszélget Faust, az elkárhozott című táncjátékáról, melyet koreografált változatban először 2016. április 22-én, a Művészetek Palotájában láthat a publikum.