Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Dél-koreai művészházaspár látogatása a Vigadóban és az Akadémián

Yi Mun Yol dél-koreai író és felesége, Park Phil-Soon selyemhímző művész 2014. április 22-én meglátogatta a Magyar Művészeti Akadémiát és a Vigadót, ahol megtekintették a Makovecz - „… összekötni az eget és a földet…" című kiállítást, valamint Schrammel Imre „Az anyag életre kel" című életmű-kiállítását a Vigadó Galériában. A vendégeket Ács Margit az MMA elnökségi tagja és Mezey Katalin az Irodalmi Tagozat vezetője fogadta, majd elkísérte őket a Vigadóba. 

23. april 2014

Az erdélyi irodalom az elszakítottság idején és ma

Konferencia és irodalmi est


A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Magyar Írószövetség, a Helikon és a Székelyföld folyóiratok szervezésében május 21-én a Vigadó Makovecz termében tartják Az erdélyi irodalom az elszakítottság idején és ma című konferenciát, valamint a Helikon és a Székelyföld című folyóiratok alkotói körének bemutatkozó estjét.

23. april 2014

Tisztelet Márainak

2014. április 10-én a Thália Színház, Magyarország kassai Főkonzulátusa és a Magyar Művészeti Akadémia Tisztelet Márainak címmel tartott rendezvénysorozatot a Thália Márai Stúdiójában.

14. april 2014

Versmaraton a Thália Színházban

Ma, a költészet napján tartják a Versmaratont: a Thália Színház Mikroszínpadán Az év versei 2014 című antológia mintegy 70 szerzője olvassa fel költeményét 11 és 23 óra között.

11. april 2014

Mezey Katalin könyvbemutatója az Írószövetségben

Mezey Katalin Ismernek téged című elbeszéléseket és kisregényeket tartalmazó könyvét mutatták be 2014. április 10-én a Magyar Írószövetség klubjában. A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent könyvet Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író méltatta. 

10. april 2014
Første Last