Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Kányádi Sándort köszöntötték 85. születésnapja alkalmából

Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja május 10-én töltötte be 85. életévét. Születésnapja alkalmából zenés irodalmi esttel köszöntötték barátai, pályatársai és tisztelői 2014. május 13-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

14. maj 2014

Páskándi-megemlékezés Szatmárhegyen

Tizenhetedik alkalommal tartanak megemlékezést Páskándi Géza (1933. május 18. – 1995. május 19.) tiszteletére a Kossuth-díjas író szülőfalujában. A 2014. május 16-án Szatmárhegyen megrendezésre kerülő, egész napos Páskándi-megemlékezés, annak gazdag és változatos programja miatt, némiképp eltér az előző évek hagyományaitól.

9. maj 2014

Nagy Gáspár költőre emlékeztek Bérbaltaváron

Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja születésének 65. évfordulójára emlékeztek szülőfalujában, a Vas megyei Bérbaltaváron 2014. május 4-én. Idén először adták át a róla elnevezett irodalmi díjat, amelyet Falusi Márton költő, esszéíró, a Hitel folyóirat szerkesztője vehetett át.

5. maj 2014

Kányádi 85

Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőt köszöntik pályatársai, barátai és tisztelői 2014. május 13-án 18 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Közreműködik a Kaláka Együttes, Havas Judit előadóművész és Őze Áron színművész. A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Digitális Irodalmi Akadémia közös programja.

5. maj 2014
Megemlékezés Nagy Gáspár születésnapja alkalmából

Megemlékezés Nagy Gáspár születésnapja alkalmából

Szülőfalujában, a Vas megyei Bérbaltaváron emlékeznek a 2007-ben elhunyt Nagy Gáspár Kossuth-díjas költőre, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagjára 2014. május 4-én. Az ünnepségen idén először adják át a Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti Díjat. 

28. april 2014
Første Last