Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Jókai Anna kapta a Magyar Szabadságért díjat

Jókai Anna kétszeres Kossuth-díjas költő, író vehette át a magyar szabadság napja alkalmából kiosztott Magyar Szabadságért díjat Gödöllőn.

20. juni 2014

Befejeződött a 19. Nemzetközi Genovai Költészeti Fesztivál

Beszélgetés Vári Fábián Lászlóval

A római Magyar Nagykövetség meghívására a Magyar Művészeti Akadémia Vári Fábián László költőt kérte fel, hogy képviselje Magyarországot a 19. Nemzetközi Genovai Költészeti Fesztiválon. A József Attila-díjas kárpátaljai költővel hazaérkezése után beszélgettünk.

19. juni 2014

Emlékmű Hantai Simonnak

Hantai Simon világhírű festő tiszteletére avattak emlékművet Biatorbágyon 2014. június 17-én. Az ünnepségre eljött Hantai „földije" és barátja, Juhász Ferenc költő is.

18. juni 2014

Elkezdődött az Ünnepi Könyvhét

A június 12-től 16-ig tartó 85. Ünnepi Könyvhét során a Magyar Művészeti Akadémia számos tagja vesz részt a rendezvénysorozathoz kapcsolódó programokon. Az alábbiakban tájékozódhatnak a budapesti központi helyszín, Akadémiához kötődő eseményeiről; dedikálásokról, könyvbemutatókról és beszélgetésekről.

11. juni 2014

A „berendezetten ideiglenes világ" gyermekei – Nagy Gáspár szellemisége filmen és Facebookon

Nagy Gáspár születésének 65. évfordulója alkalmából írt ki Könyvhódító pályázatot Vas megye általános és középiskolás diákjai számára a Berzsenyi Dániel Könyvtár.

10. juni 2014
Første Last