Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

„Kísérlet a bánat ellen"

Nagy László-nap a költő szülőházánál


Nagy László (1925-1978) Kossuth-díjas költő 89. születésnapját ünneplik szombaton a Veszprém megyei Iszkázon az irodalmi és a közélet képviselői a harminc éve fölújított szülőháza – ami múzeum és alkotószoba - kertjében.

18. juli 2014

Gyepsori emberek tegnap és ma

Molnár Edit fotókiállítása

Gyepsori emberek tegnap és ma címmel Molnár Edit Balázs Béla-díjas fotóművész kiállítása nyílt július 10-én, csütörtökön 18.00-kor a Vigadó Galériában.

27. juni 2014

Jókai Anna kapta a Magyar Szabadságért díjat

Jókai Anna kétszeres Kossuth-díjas költő, író vehette át a magyar szabadság napja alkalmából kiosztott Magyar Szabadságért díjat Gödöllőn.

20. juni 2014

Befejeződött a 19. Nemzetközi Genovai Költészeti Fesztivál

Beszélgetés Vári Fábián Lászlóval

A római Magyar Nagykövetség meghívására a Magyar Művészeti Akadémia Vári Fábián László költőt kérte fel, hogy képviselje Magyarországot a 19. Nemzetközi Genovai Költészeti Fesztiválon. A József Attila-díjas kárpátaljai költővel hazaérkezése után beszélgettünk.

19. juni 2014

Emlékmű Hantai Simonnak

Hantai Simon világhírű festő tiszteletére avattak emlékművet Biatorbágyon 2014. június 17-én. Az ünnepségre eljött Hantai „földije" és barátja, Juhász Ferenc költő is.

18. juni 2014
Første Last