Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Átadják a Magyar PEN Club nagydíját

Augusztus 29-én adják át pécsett a Magyar PEN Club 2012-ben alapított irodalmi kitüntetését, a Janus Pannonius Nemzetközi Költészeti Nagydíjat. A díjazottak verseit Gérard Depardieu és Hobo szavalja el.

27. august 2014

Ismét megrendezik a Tokaji Írótábort

Nagy jövő mögöttünk – Elhallgatva és elfelejtve – ezzel a mottóval rendezik meg idén a Tokaji Írótábort augusztus 13. és 15. között.
 
A hazai és határon túli írók, költők, irodalmárok a mottóval egyúttal emlékeznek Kalász László Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik jeles, 1999-ben elhunyt költőjére, akinek 1998-ban jelenet meg ezzel a címmel kötete.

11. august 2014

Elhunyt Dobos László író

Nyolcvannegyedik életévében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Dobos László Kossuth-díjas szlovákiai magyar író, szerkesztő, műkritikus, politikus, a Magyar Művészeti Akadémia és a Digitális Irodalmi Akadémia tagja, a szlovák Pribina-kereszt kitüntetésének birtokosa.

25. juli 2014

105 éve született Károlyi Amy

A harmadik házban című verseskötet szerzője, Károlyi Amy József Attila-díjas költő és műfordító, Weöres Sándor felesége és múzsája 105 évvel ezelőtt, július 24-én született Budapesten. 

24. juli 2014

Jó hangulatú Nagy László-nap Iszkázon

Nagy vendégsereg részvételével jó hangulatú ünnepséget tartottak Nagy László (1925–1978) Kossuth-díjas költő 89. születésnapja alkalmából szülőházánál, a Veszprém megyei Iszkázon.

21. juli 2014
Første Last