Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Oravecz Imre lesz a díszvendég Magyarkanizsán

Oravecz Imre Kossuth-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja lesz a csütörtökön kezdődő 62. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége. A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkező írótábora szeptemer 4-én indul.

3. september 2014

A Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat győztesei

Az idei Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat díjkiosztó ünnepségét augusztus 30-án tartották meg az író nevét viselő emlékházban Szenttamáson. 

2. september 2014

Helikon-ünnepség Marosvécsen

A Vásárhelyi Forgatag nevű kulturális programsorozat társrendezvényeként tartják Marosvécsen augusztus 29-én és 30-án a 2001 óta rendszeresen megszervezett Helikon találkozót. 

29. august 2014

Csillagok árvája

Emléktábla Utassy Józsefnek

Felavatták Utassy József (1941-2010) Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagjának emléktábláját Zalaegerszegen. A domborművet a költő halálának negyedik évfordulójára Farkas Ferenc szobrászművész készítette.

28. august 2014

Átadják a Magyar PEN Club nagydíját

Augusztus 29-én adják át pécsett a Magyar PEN Club 2012-ben alapított irodalmi kitüntetését, a Janus Pannonius Nemzetközi Költészeti Nagydíjat. A díjazottak verseit Gérard Depardieu és Hobo szavalja el.

27. august 2014
Første Last