Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Látogatás Kárpátalján

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata Kárpátalján tartotta legutóbbi ülését. A neves írókból, költőkből álló csapat tagjai számos író-olvasótalálkozón vettek részt. Ezeken jelen voltak az Akadémia kárpátaljai tagjai is: Vári Fábián László, Füzesi Magda, Nagy Zoltán Mihály.

6. oktober 2014

Erdélyi írók köszöntése az EMIA-gálán

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében október 4-én az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány (EMIA) nevében hetven- és nyolcvanéves erdélyi írókat, illetve olyan személyiséget díjaztak, aki sokat tett az erdélyi magyar irodalom külföldi népszerűsítéséért. Idén Farkas Árpád, Ferenczes István, Oláh István és Tófalvi Zoltán tölti be 70. életévét.

6. oktober 2014

Átadták Mács Józsefnek a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét

A szülőföldhöz és a hagyományokhoz való ragaszkodás nehézségeit, valamint a falusi ember sorskérdéseit egyaránt érzékletesen bemutató írói életműve elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta Áder János köztársasági elnök Mács József írónak, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának. Az augusztus 20-a alkalmából adományozott kitüntetést Balogh Csaba nagykövet adta át kedden az írónak, a pozsonyi nagykövetségen.

1. oktober 2014

Újrealizmus és modern népiség a mai magyar irodalomban

Újrealizmus és modern népiség a mai magyar irodalomban címmel rendeznek konferenciát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán október 6-án.

30. september 2014

Lászlóffy Csabáé a Napút-díj

Lászlóffy Csaba József Attila-díjas erdélyi író kapja a Napút folyóirat díját; az elismerést szeptember 26-án adják át a budapesti Duna Palotában.

26. september 2014
Første Last