Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Visszatalálni és hűnek maradni

Konferenciával és irodalmi esttel ünnepelte születésnapját a Széphalom Könyvműhely és a Magyar Napló Kiadó október 11-én. Az alapítók, Mezey Katalin és Oláh János élete szorosan összeforrott az irodalommal attól kezdve, hogy a mára legendássá vált Kilencek költőcsoport tagjaiként bemutatkoztak. Az ünnepség előtt az MMA honlapjának felkérésére összegzést készítettek.

10. oktober 2014

Móser Zoltán félbehagyott vallomásai Lengyelországról

Félbehagyott vallomás – Lengyelország esőben, fényben címmel jelent meg Móser Zoltán fotóművész új kétnyelvű albuma, amelyet október 8-án mutattak be a Lengyel Intézetben. A szerző a könyvbemutató után válaszolt kérdéseinkre.

9. oktober 2014

A nemzeti gondolkodás jelene

Újrealizmus és modern népiség a mai magyar irodalomban címmel rendezett konferenciát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán október 6-án az Írott Szó Alapítvány. Nemcsak az előadók közt voltak MMA-tagok (Ács Margit, Bertha Zoltán), hanem a bemutatott alkotók között is (Ágh István, Ferdinandy György, Kiss Benedek, Kovács István, Mezey Katalin, Oláh János).

7. oktober 2014

Látogatás Kárpátalján

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata Kárpátalján tartotta legutóbbi ülését. A neves írókból, költőkből álló csapat tagjai számos író-olvasótalálkozón vettek részt. Ezeken jelen voltak az Akadémia kárpátaljai tagjai is: Vári Fábián László, Füzesi Magda, Nagy Zoltán Mihály.

6. oktober 2014

Erdélyi írók köszöntése az EMIA-gálán

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében október 4-én az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány (EMIA) nevében hetven- és nyolcvanéves erdélyi írókat, illetve olyan személyiséget díjaztak, aki sokat tett az erdélyi magyar irodalom külföldi népszerűsítéséért. Idén Farkas Árpád, Ferenczes István, Oláh István és Tófalvi Zoltán tölti be 70. életévét.

6. oktober 2014
Første Last