Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Háromnapos emlékkonferencia Sütő András tiszteletére

(M)ilyen gazdagok vagyunk címmel rendeztek Sütő András-emlékkonferenciát Marosvásárhelyen október 29-től 31-ig. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara által szervezett hiánypótló tanácskozássorozat egyik célja az volt, hogy az MMA posztumusz tiszteleti tagjai közé tartozó író életművének feldolgozása folytatódjon. 

3. november 2014

A 85 éves Albert Gábor köszöntése

Tömve volt a Magyar Írószövetség székházának díszterme Albert Gábor köszöntésekor. A 85 éves írót barátai, pályatársai, kritikusai – Ács Margit, Szentmártoni János, Gáspár György, Kemsei István, Kóka Rozália, Pécsi Györgyi, Szávai Géza, Tellér Gyula – méltatták. Az est háziasszonya Kövesdy Zsuzsanna volt. A rendezvényen részt vett Fekete György, az MMA elnöke is. Klasszikus muzsikát játszott hegedűn Deák Sára, zongorán Bucz Magor. Az író két elbeszélését Oberfrank Pál olvasta fel.

31. oktober 2014

Irodalmi est a 85 éves Albert Gábor tiszteletére

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata és a Magyar Írószövetség október 30-án irodalmi estet rendez a 85 éves Albert Gábor tiszteletére az Írószövetség székházában. A köszöntés könyvbemutatóval is kiegészül, erre a napra jelenik meg ugyanis az MMA Albert Gábort bemutató kismonográfiája.

27. oktober 2014

Krakkói könyvvásár

Magyarország volt a díszvendége a 18. krakkói könyvvásárnak, amelyen a látogatók mások mellett Ottlik Géza Iskola a határon című regényével, Grendel Lajos Vezéráldozat című novelláskötetével, Márai Sándor műveivel, valamint Az ember tragédiája új lengyel fordításával is megismerkedhettek. A szerző jelenlétében mutatkozott be Móser Zoltán Félbehagyott vallomás – Lengyelország esőben, fényben című könyve is.

27. oktober 2014

Akadémikusok Magyarkanizsán

Vallomások címmel a Magyar Művészeti Akadémia irodalmáraival, előadóművészeivel kezdődik bemutatkozó beszélgetéssorozat a vajdasági Magyarkanizsán október 18-án, szombaton a belvárosi Art Caféban, a művész kávézóban.

14. oktober 2014
Første Last