Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Bemutatják Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című darabját

A november 10-én kezdődő Klebelsberg Kuno Hét műsorai közül kiemelkedik a november 12-ei program, amikor Kossuth-nagydíjas írónőnk, Jókai Anna, a Klebelsberg Kuno Emléktársaság elnöke tart előadást, és utána megtekinthető az írónő első színpadi műve, melyet saját regénye alapján dramatizált. A „Fejünk felől a tetőt" című darabot Ivancsics Ilona és Színtársai mutatják be.

10. november 2014

Emlékezés Erdélyi János költőre

Zenével, énekkel egybekötött különleges emlékülést tartott az MMA Népművészeti Tagozata Erdélyi János költő születésének 200. évfordulója alkalmából a Vigadó Makovecz termében november 6-án.

7. november 2014

„Maradni szégyen, veszni borzalom" – Magyar írók az első világháborúban

A háborút megélt magyar írók és költők személyes élményein keresztül, fotók, szövegrészletek és visszaemlékezések segítségével mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) november 5-én nyílt új időszaki kiállítása. Ebből az alkalomból restaurálták Melocco Miklós Ady-oltárát. 

6. november 2014

Belső tükör – Oláh János összegyűjtött verseskötete

Megjelent Oláh János Belső tükör című versgyűjteménye, amely a költő eddig írt összes versét tartalmazza. Összesen ötvenhat év termését veheti kézbe az olvasó.

5. november 2014

Életút Gyomától Londonig – Határ Győzőre emlékeznek

A gyomai születésű, száz évvel ezelőtt született Kossuth-díjas költőre, dráma- és regényíróra emlékezik szerdai programjával a Magyar Írószövetség.

5. november 2014
Første Last