Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Határ Győző emlékestje a PIM-ben

A száz éve született Határ Győzőre, Kossuth-díjas íróra, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek november 12-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban a múzeum, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség szervezésében.

13. november 2014

Hat program a VersFesztiválon

A Kaleidoszkóp VersFesztiválon ma a soproni Liszt Központban 10.45-kor rendhagyó irodalom- és történelemórát tart Serfőző Simon költő. A Petőfi teremben 12.45-től a Stadion utca, Éles Gina és az LKM-csoport lép fel.

13. november 2014

A sátán fattya: bemutató a Vigadó kamaraszínházában

Nagy Zoltán Mihály akadémikus A sátán fattya című regényének színpadi adaptációja Árkosi Árpád rendezésében látható a Vigadó kamaraszínházában 2014. november 13-án 18 órai kezdettel.

11. november 2014

100 éve született Határ Győző

Határ Győző, Kossuth-díjas író, az MMA posztumusz tiszteleti tagja születésének 100. évfordulója alkalmából irodalmi estet rendez a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség.

10. november 2014

„Szembenézni a földönfutó idővel"

Serfőző Simon irodalmi estje
 
A fenti címmel állított össze Serfőző Simon munkáiból irodalmi estet Jónás Zoltán előadóművész. A műsor november 5-én a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár vendége volt.

10. november 2014
Første Last