Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Az asztal ugat, a szék nyerít, az abrosz nyávog

Páskándi Géza Kalauz nélkül című művének ősbemutatója

Páskándi Géza író (1933. május 18. – 1995. május 19.), az MMA posztumusz tiszteleti tagja Kalauz nélkül című abszurdoid játékának ősbemutatóját tartották április 24-én Óbudán, a Térszínházban.

30. april 2015

Üzenetek W.Sh.-től

Az idén 150 éves Vigadóban került megrendezésre az Üzenetek W.Sh.-től című est, mely Katona Szabó Erzsébet és Kodolányi Gyula művein keresztül igyekezett többet megmutatni a költőóriás, William Shakespeare munkásságából.

29. april 2015

Emlék az ember

Dobai Péter költővel találkoztak az olvasók Miskolcon

Dobai Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író, forgatókönyvíró, filmrendező volt vendége a miskolci Feledy-házban rendezett legutóbbi közönségtalálkozónak április 17-én.

20. april 2015

Végső búcsút vettek Lászlóffy Csaba költőtől

Családtagjai, barátai, ismerős és ismeretlen tisztelői vettek búcsút április 17-én délután Lászlóffy Csabától a Házsongárdi temetőben.

20. april 2015

Vathy Zsuzsát köszöntötték születésnapja alkalmából

Vathy Zsuzsával születésnapja alkalmából Temesi Ferenc beszélgetett a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zenével és az életmű egy-egy írásának felolvasásával színesített esten szó esett az írónő néhai férjéről, Lázár Ervinről is.

15. april 2015
Første Last