Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. oktober 2020

Irodalmi diáktábor a Nagy Gáspár Emlékházban

A Nagy Gáspár Alapítvány középiskolás fiatalok számára szervezett irodalmi tábort a bérbaltavári Emlékházban 2015. június 24–26. között. 

7. juli 2015

Megjelent Lázár Ervin novelláskötete angol fordításban

Lázár Ervin Csillagmajor című novelláskötete most angol fordításban is megjelent The Devil's Horseshoe and Other Stories (Az ördög patkója és más történetek) címmel a Corvina Kiadó gondozásában. A Szöllősy Judith által készített műfordítás munkáját a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

26. juni 2015

A lét abszurd és paradox

Interjú Tornai Józseffel az MMA Nagydíjának odaítélése alkalmából

Tornai József költő, aki másokkal együtt tavaly elnyerte a Nemzet Művésze kitüntetést, idén az MMA éves közgyűlésén megkapta a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját, egyrészt az utóbbi években nyújtott kiemelkedő művészi tevékenységéért, másrészt több mint fél évszázados alkotói munkásságáért. Ebből az alkalomból kérdeztük újabb versesköteteiről és legfrissebb munkájáról, amely a könyvhétre jelent meg a Gondolat Kiadónál Vízesések robaja címmel.

10. juni 2015

Ünnepi Könyvhét 86. alkalommal

Budapesten immár 86. alkalommal rendezik meg a magyar könyvhetet június 4–8. között. A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit.

4. juni 2015

Jótékonysági nap Kárpátaljáért a Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia 2015. június 7-én, vasárnap, egész napos, kulturális programmal egybekötött jótékonysági adománygyűjtést szervez a Pesti Vigadóban a kárpátaljai magyarság megsegítésére. A programok ingyenesek: adományával a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai művészeti iskolákban tanuló diákokon és családjaikon segíthet.

26. maj 2015
Første Last